איך להכין שוק טלה בתנור במיוחד לחג שמהמם את האורחים

אושרת צ'רנין

 

איך בדיוק להכין שוק טלה

חגיגי וממש מרשים

ברוטב חרדל ודבש

אושרת צ'רנין

הכנתי בהשראת מתכון של ענת

המרכיבים

שוק טלה  המשקל בערך 2 קילו פלוס

3,4 בצלים סגולים חתוכים לרבעים

3 גזרים או תפו"א חתוך קוביות גדולות

2 ראשי שום חצויים

כוס מים

לרוטב –

חופן נענע קצוצה או לחילופין אפשר פטרוזיליה או טימין במקום

2 ענפי  רוזמרין
2 כפות חרדל דיז'ון גרגירים
3 כפות חרדל דיז'ון חלק
½ כוס דבש

רבע  כוס שמן זית
2 כפות סילאן או מייפל

מיץ מחצי לימון
כ פלפל שחור גרוס
מעט מלח

ההכנה –

נערבב היטב את כל מרכיבי הרוטב
נסדר בתבנית תנור גדולה את שוק הטלה ומסביב את הירקות.
נשפוך חצי מהמרינדה על שוק טלה ונעסה היטב מכל הכיוונים.
נשפוך את השאר על הירקות.

נניח נייר אפיה על התבנית וגם מעל השוק ואז מעליה רדיד אלומיניום.
נהדק היטב מסביב לתבנית ונכניס למקרר ללילה.
נחמם תנור על 250 מעלות.
נוסיף עוד כוס מים ונהדק שוב את הנייר
נכניס את התבנית למשך חצי שעה על חום גבוה.

אחר כך ננמיך ל-170 מעלות ונצלה במשך 3 שעות נוספות.
לאחר 3 שעות , נסיר את הניירות ונצלה עוד כ-20 דקות עד הזהבה

 

בתאבון

זה הכי מהמם שיש

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *