התבשיל שמתאים לי בול לארוחה מפסקת
יש בו הכל -גם עוף גם תפוחי אדמה וגם אפונה וירק.
עם אורז לבן זו ארוחה לתפארת
מאת – אילנית כרבי
המרכיבים-
שוקיים או כרעיים 4-6
4 -6 תפוחי אדמה
2 כוסות אפונה עדינה קפואה
בצל
2 כפיות שום כתוש
כף מרק עוף
פלפל שחור \מלח
כף סילאן
פטרוזיליה יבשה
כורכום
ההכנה –
ננקה , נשטוף ונסנן את חלקי העוף( אני שמתי שוקיים)
בסיר רחב נטגן מעט את חלקי העוף ונניח בצד.
באותו הסיר נוסיף מעט שמן ונטגן בצל חתוך לקוביות קטנות , כשזה זהוב נוסיף 2 כפיות שום כתוש.
נוסיף כורכום ( בערך כף) , נוסיף כחמש- שש תפוחי אדמה חתוכים לעיגולים ( בעובי 1 ס" מ) נטגן קלות .
נוסיף את חלקי העוף ואפונה עדינה ,
ככוס וחצי מים רותחים עם כף מרק עוף,
נוסיף פלפל שחור גרוס ,מעט מלח גס , כף סילאן.
ונבשל על אש נמוכה עד שהתפוחי אדמה רכים והעוף מוכן.
5 דקות לפני הסוף נפזר פטרוזיליה יבשה ונגיש. בתאבון
שימו לב אם יש צורך להוסיף מים אז להוסיף מים רותחים מהצד ובשום אופן לא לערבב את התבשיל
רק עם כף להשקות מהרוטב על התבשיל