עוגיות מנדלברויט של סבתא

שרה פאול

עוגיות מנדלברויט מבית סבתא

כל שנה בחגים היא מכינה וגם  בכיפור.

זאת העוגייה שטובלים בתה שאחרי הצום

עוגיית ביסקוויט מלא בטעם

מנדלבריט עם שקדים וקינמון.

 

מאת -Sara Paul

המרכיבים

4 כוסות קמח תופח

3 ביצים

חבילה חמאה 200 גרם או מרגרינה

1 ורבע כוסות סוכר

4 כפיות קינמון איכותי

150 גרם שקדים שבורים

2 כפות קוניאק

תמצית שקדים כפית

ההכנה

לשים במקסר את החמאה\מרגרינה ולהקציף ולהוסיף סוכר בהדרגה,

להמשיך להקציף עד שתהיה עיסה תפוחה ובהירה.

להוסיף את הביצים כל פעם ביצה אחת ואחר כך את שאר החומרים לערבב עד שהבצק נפרד מהדפנות.

לחלק את הבצק ל-4 נקניקים לשים בתבנית עם נייר אפיה.

לחמם תנור ל-180 מעלות ולהכניס את התבנית עם הנקניקים לרבע שעה עד 20 דקות.
להוציא את התבנית ולתת להתקרר מעט.

ואז לחתוך את הנקניקים לפרוסות.

להכניס חזרה על 160 ולאפות עד שיזהיבו.

לאחר שהשחים להוציא את התבנית להפריד ולהשכיב את העוגיות בתבנית.

להוריד את חום התנור ל150 מעלות ולייבש אותן במשך כחצי שעה. לאחר מכן להוציא מהתנור ולקרר.

צילום סיוון נחום

 

תגובה אחת

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *