עוגת טורט של פעם כמו שהסבתות היו מכינות ♡ רכה רכה ונשמרת כך ימים שלמים בטמפ החדר ♡
עוגת טורט תפוזים עננים / אריאלה גולדמן
▪︎ כוס מידה אוניברסלית
▪︎ תבנית אנודייז 24 / סיר ג'חנון 24/ תבנית מלבנית בינונית
המרכיבים –
6 ביצים בגודל לארג׳ ( להוציא כשעה לפני ההכנה אל טמפ החדר)
כוס וחצי סוכר
1 שקית אבקת אפיה
שתיים וחצי כוסות קמח
גרידת תפוז
שלושת רבעי כוס מיץ תפוזים סחוט טרי
1 כפית תמצית וניל
קורט מלח
חצי כוס שמן
ההכנה-
מחממים תנור ל160/170 מעלות תוכנית אפייה רגילה
מקציפים במיקסר עם וו הקצפה
6 חלבונים. כשמתחיל להתהוות קצף מוסיפים בהדרגה כוס סוכר. ממשיכים להקציף עד לקצף מבריק יציב.
( נדע כשנהפוך את הקערה והקצף לא מחליק ממנה )
נוציא הקצף בעדינות אל קערה ונניח בצד
בקערת המיקסר ( אין צורך לשטוף)
מקציפים 6 חלמונים עד לקבלת בלילה בהירה אחידה :
חצי כוס שמן
חצי כוס סוכר
שלושת רבעי כוס מיץ תפוזים
גרידת תפוז
תמצית וניל
מוסיפים 2 כוסות קמח
וממשיכים להקציף עד בלילה אחידה ללא גושים
לוקחים את החלמונים שהקצפנו ומוזגים מעל קצף החלבונים
מנפים מעל בעזרת מסננת חצי כוס קמח עם 1 אבקת אפייה
בעזרת לקקן מאחדים את הכל בתנועות קיפול
משמנים קלות בשמן את התבנית תחתית ודפנות רק עד חצי מגובה הדפנות ומפזרים קמח על התחתית והדפנות. מנערים להיפטר מעודפים
מכניסים לתנור לאפייה של 50 דקות ולא פותחים את דלת התנור ( למנוע צניחה של העוגה )
אחרי 50 דקות נועצים שיפוד , אם יוצא יבש אז העוגה מוכנה.
במידה ולא להשאיר עוד כ 10 דקות
מוציאים מן התנור ומיד עוברים עם סכין על דפנות הסיר ,כך העוגה תרד לגובה המקורי בצורה אחידה .
מצננים היטב ושומרים בטמפ החדר.
2 תגובות
צר לי עליך רק לפי המרכיבים העוגה הזו יבשה כמו הנגב. אל תבזבזו חומרים, חבל על הזמן והמאמצים. רק לפי יחסי הנוזלים למול כמות הקמח אני יכולה לומר בביטחון שיצא לכם יבש. הכנתי עוגה דומה (ממתכון של מישהי אחרת) שבה היו יותר נוזלים ופחות קמח ויצא יבש, אז בטח כשיש שתיים וחצי כוסות קמח עם מעט מיץ תפוזים ושמן בקיצור חבל על החומרים נסו מתכון אחר. אל תבזבזו חומרים וזמן כמוני על עוגות יבשות
לדעתי לא יצא יבש כי יש שלושת רבעי כוס מיץ וחצי כוס שמן וזה לא מעט כמו שאת כותבת.