קבלו באהבה עוגת גבינה מתכון שאני מכינה המון שנים
לא נסדקת ובלי תבנית מים
המתכון מאת – Sason Dikla Zar
המרכיבים-
6 ביצים L
כוס סוכר (חד פעמי שתיה חמה)
2 שקיות סוכר וניל
3 אריזות גבינה לבנה סה"כ – 750 גרם
2 גביעים של שמנת חמוצה
5 כפות אינסטנט וניל צרפתי
5 כפות קורנפלור
ההכנה-
מפרידים ביצים.
את החלבונים מקציפים עם חצי כוס סוכר ,וסוכר וניל,
בקערה נפרדת טורפים יחד חלמונים עם עוד חצי כוס סוכר, גבינות אינסטנט וקורנפלור לערבב היטב,
ואז מקפלים את החלבונים המוקצפים לקערת הגבינות.
לוקחים תבנית חד פעמי 32/25 גודל של נייר A4
לשמן תבנית עם שמן חשוב מאוד!
אופים בתנור שעה לאפות 150 מעלות מתחילת האפייה.
לאחר שעה מכבה ,ומוציאה אחרי 15 דקות
25 תגובות
האם מחממים את התנור מראש?או מייד מכניסים לאפייה?תודה
כן
האם אפשר לעשות באי גלישה קייק?
תבנית גדולה
שלום דקלה, לא ברור לי אם מדובר ב-750 גר'גבינה סך הכל, או 3 חבילות של 750 גר' כל אחת. בנוסף מה אחוזי השומן של הגבינה. תודה אריק
סה"כ 750 אחוזי שומן 5-9
3 אריזות של 750 גר'? זה למעלה מ-2 קילו גבינה. או שלא כתוב נכון ? 3 אריזות של 250 גר'? או 750 גר' גבינה?
סה"כ תוקן
3 גבינות 750 גרם????
סה"כ
העוגה נראית מטורפת. באיזה גודל של תבנית את מכינה? והאם היא נשארת בכזה גובה גם אחרי שמתקררת? או שהיא צונחת?
העוגה חוזרת לגובה המקורי תבנית סטנדרטית מלבנית הבינונית
האם לחמם את התנור מראש או אין צורך.האם מספיק 1 שעה אפיה?
לחמם מראש
נראה פנטסטי! כל הכבוד! אין אפילו כוס קמח אחת?! מה שמייצב את העוגה , זה בעצם הקונפלור ואינסטנט וניל? ומה שהכי מפליא שהעוגה עוברת את הדפנות ולא גולשת בכלל למרות שזה בלי נייר אפיה שמונע את הגלישה לצדדים. כל הכבוד!
תודה
יופי של הסבר מפורט וברור. נראית מעולה. אכין אותה. בטוח שתצא טובה מאוד. תודה!!
מצויין
שלןם דקלה
מה עם אני לא רוצה להניח את הבלילה ישר על האלומיניום ? האם לא יהיה אותו אפקט אם מרפדים?
או האם ניתן לאפות בפיירקס? האם ישנה משהו מבחינת הגובה?
תודה
בטח אפשר בפיירקס או כל תבנית אחרת
הכנתי את העוגה, כשרציתי להוציא אותה ראיתי שהיא רוטטת באמצע, ככה זה אמור להיות או שהיא עוד לא מוכנה (למעלה היא שחומה ממש)?
קצת רוטטת
לא נרשם במתכון מה עושים עם 2 גביעי השמנת החמוצה?
בתערובת הגבינה
האם העוגה צונחת בתום האפיה