תבשיל מבית אמא
אין חג אצלנו בלעדיו
מאת – רויטל זניש
המרכיבים-
מוח חצי קילו או קצת יותר
כורכום
כף חומץ
חצי כוס שמן
10 שיני שום
גמבה אדומה
3 פלפלים אדומים חריפים
2 כפות פפריקה
כורכום
מלח
פלפל שחור
כוסברה
צ'ילי גרוס
כמון קצת
ההכנה –
נמלא סיר במים עד שיכסה את המוח ונרתיח.
*להוסיף חצי כפית כורכום
* כף חומץ
* מרגע שהמים רתחו לבשל את המוח 10 דקות.
* לסנן ולצנן היטב.
( אני אישית מקררת לילה שלם במקרר ובבוקר מנקה את המוח מהקרום ומהגידים ואח"כ פורסת לפרוסות דקות כסנטימטר וחצי.
*הכנת הרוטב:
לרוטב –
לחמם סיר רחב ושטוח
להוסיף חצי כוס שמן
ולהוסיף 10 שיני שום שלמות וטרי
(ולהזהר השום נשרף מהר).
*להוסיף רצועות של גמבה אדומה
ולהמשיך לטגן
*ושלושה פלפלים אדומים שלמים.
*2 כפות גדושות פפריקה מתוקה
*חצי כפית כורכום
*מלח ופלפל שחור טחון לפי הטעם.
*להוסיף כוס מים רותחים
לרכך את הפלפלים והשום כשלושת רבעי שעה,
אם יש צורך להוסיף עוד חצי כוס מים כדי שיהיה מספיק רוטב. עד שהפלפלים והשום יתבשלו ויתרככו.
*נפזר מעל חופן כוסברה טרייה קצוצה.
* נסדר מעל את חלקי המוח שפרסנו אחרי הניקוי של המוח.
*נפזר מעל כפית מחוקה של צ'ילי גרוס יבש טחון
*לבשל את המוח ברוטב כחצי שעה לא יותר (יתר בישול הורס את המוח).
*לנענע את סיר המוח בסיבובים כדי שהרוטב יכסה את כל המוח.
*נעטר מעל חופי כוסברה טריה קצוצה.
בהצלחה ובאהבה רויטל זניש