זאת אחת הטעימות שהכנתי בחיים
עוגת שוקולד קסם
מאת נופר אהרון
עפ"י מתכון של תבשילים וחלומות
המרכיבים-
4 ביצים
כוס וחצי סוכר (במתכון כתוב 2 כוסות)
2 כוסות קמח תופח
שקית אבקת אפייה
2 כוסות חלב חם
חצי כוס שוקולית אבקה
חצי כוס קקאו
שקית סוכר וניל
כוס שמן
לקרם-
200 גר' שוקולד מריר
אריזה שמנת מתוקה 38%
אופים בתבנית מלבנית 25/30
ההכנה –
מערבבים ביד או בקערת המיקסר – סוכר, קמח,
אבקת אפייה, שוקולית. קקאו, מוסיפים ביצים וחלב.
מערבלים ומוסיפים את השמן בזרם דק.
מעבירים לתבנית ואופים 45 דקות 180 מעלות.
קרם שוקולד –
מחממים שמנת לסף רתיחה.
שמים 150 גר' מהשוקולד ומערבבים לקרם חלק.
יוצקים חצי מכמות הקרם לקערה קטנה .
למה שנשאר בקלחת מוסיפים את 50 גר' השוקולד הנותר מערבבים עד שנמס- אפשר לחמם עוד קצת.
את הקרם בקערה יוצקים מעל העוגה החמה שיוצאת מהתנור – לחורר עם קיסם לפני שיוצקים את הקרם.
לאחר 10 דקות יוצקים את הקרם השני שנשאר בקלחת .
אמא'לה איזה עוגה לא טעמתם יותר טעימה מזו
14 תגובות
נחשמעת מעולה ונראית ככה אבל האם אפשר להחליף את החלב בנוזל אחר על מנת לעשות עוגה פרווה אשמח לתשובה אני בדרך כלל שמה מים חמים
מים
עוגה עם שמן זו לא העוגה הכי טובה בעולם, אלא עוגה עם טעם דומיננטי ודוחה של שמן.
מרוב שהמתכון הזה מועתק מליון פעם, כנראה שאנשים שכחו שיש חמאה.
שימי 250 גר חמאה מומסת
מה עם סוכר ??????????
מה זה כוס ולצי זה סוכר ??
כן
לשים קמח תופח וגם אבקת אפיה?
כן
כתוב "כוס וחצי ( במתכון כתוב 2)"
אבל לא כתוב ההמשך..לאיזה מהמצרכים מתייחסת הכמות הזו?
סוכר
במתכון כתוב כוס וחצי (במתכון כתוב 2 כוסות). כוסות של מה???
סוכר
מה דעתך לכתוב באיזה חום כמה זמן?
עוגה רגילה לחלוטין. חבל על המאמץ והמצרכים