קוזונק שוקולד של פעם כמו של סבתא
אפשר להכין גם מתכון פרווה
עוגת שמרים שוקולד בבקה של פעם .
הכינה פנינה קליין
תבנית בבקה עם חור במרכז לשמן היטב
המרכיבים –
4 כוסות קמח
כף שמרים יבשים
חצי כוס סוכר
100 גר' חמאה /חצי כוס שמן
כוס מים או חלב
2 ביצים
רבע כפית מלח
מילוי –
200 גר' חמאה או תחליף מחמאה או נטורינה
כוס סוכר
חצי כוס קקאו
ההכנה –
במיקסר וו לישה להכניס כל החומרים וללוש 10 דקות.
לשים להתפחה שעה וחצי.
יכולים לשים לילה בקירור.
לחלק בצק ל 2
לערבב את המלית.
לרדד כל חלק למלבן גדול ולמרוח שכבה שוקולד . לגלגל לכרוכית ולכרוך את 2 הכרוכיות אחד מסביב עם השני .
לשים בתבנית.
התפתחה עוד 40 דקות .
אפייה 170 מעלות 45 דקות.
למרוח סירופ סוכר ביציאה מהתנור
רבע כוס סוכר לערבב עם רבע כוס מים רותחים עם קצת וניל .