עוגת שמרים פרג מעלפת וממכרת

רחלי ממן

שמרים מגלגלת פרג זה התמכרות

המתכון של מלי מאירוב

המרכיבים

3 כוסות קמח

כף שמרים יבשים

רבע כוס סוכר

3/4 כוס חלב

ביצה

חלמון

כפית ת.וניל

150 גר' חמאה

קורט מלח

מילוי –

כוס סוכר

כוס חלב

50 גר' חמאה

2 כוסות פרג טחון

כף דבש

כף פירורי ביסקוויטים

או שקדים טחונים

קליפת לימון מגוררת

ההכנה

נערבב בקערת מיקסר את המרכיבים לפי הסדר.

נלוש לבצק גמיש אם יש צורך בעוד חלב ,נוסיף

10 דקות לישה.

לאחר לישה נניח להתפחה במקרר 4 שעות.

נבשל בסיר חלב ,סוכר וחמאה.

נוסיף פרג נבשל עד שיסמיך .

נוריד מהאש ונוסיף גרידה מלימון וביסקוויטים.

נקרר .

נחלק בצק ל 3

נרדד כל חלק מלבן גדול ונמרח מהמלית .

נגלגל לרולדה .

נניח בתבנית על ניר אפייה. התפתחה 45 דקות.

נמרח בחלמון ביצה לערבב עם כפית מים וכפית סוכר.

נמרח 3 פעמים בזמן ההתפחה .

אפיה 170 מעלות עד ששחום חצי שעה לערך.

נמרח סירופ סוכר מעל

חצי כוס מים חצי כוס סוכר לבשל שיסמיך.

 

 

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *