איך להכין מלפפונים חמוצים כבושים בבית

 

תמונה – sarah bulocinic

ככה מכינים מלפפונים כבושים בבית

בקלות

להכין צנצנת מעוקרת

לשפוך מים רותחים לתוכה וליבש.

המרכיבים –

מלפפונים קטנים דקים

4 שיני שום פרוס

חצי צרור שמיר

מלח

מים

פלפל חריף אופציונאלי

גרגרי פלפל אנגלי 2,3

ההכנה –

נשטוף מלפפונים טוב.

נסדר בצנצנת בתחתית שמיר ושום.

נסדר מעל את המלפפונים צפופים אחד לשני

ממש לדחוס .

נסדר עוד שמיר ושום ונוסיף פלפל אנגלי או חריף לפי טעם אישי.

על כל כוס מים נערבב כפית מלח ונשפוך לתוך הצנצנת.

נסגור הרמטי עם המכסה.

נשים בצל במטבח ל 3-5 ימים תלוי במזג אויר.

בקיץ זה מחמיץ מהר יותר בחורף לאט יותר

 

5 תגובות

  1. לא אומרים בתיאבון ,או לתיאבון— אלא ל ש ו ב ע!
    מדוע ? תיאבון הוא מלשון "תאוה" , כי "ואו" ו"בית" — הן מקבוצת אותיות הש פ ת י י ם ,והן מתחלפות בתוך אותה קבוצה —- ואנחנו אוכלים כדי שיהיה לנו כח לעבוד את עבודת הבורא , היינו , תקון העולם — ולא בגלל תאוות האכילה ! שיהיה לכם ל ש ו ב ע !

  2. שוקלים את הצנצנת הריקה.
    שוקלים לאחר המילוי במלפפונים, תבלינים ומים.
    מוסיפים 2.5 אחוזים מלח גס למשקל נטו של המילוי.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *