ככה מכינים מלפפונים כבושים בבית
בקלות
להכין צנצנת מעוקרת
לשפוך מים רותחים לתוכה וליבש.
המרכיבים –
מלפפונים קטנים דקים
4 שיני שום פרוס
חצי צרור שמיר
מלח
מים
פלפל חריף אופציונאלי
גרגרי פלפל אנגלי 2,3
ההכנה –
נשטוף מלפפונים טוב.
נסדר בצנצנת בתחתית שמיר ושום.
נסדר מעל את המלפפונים צפופים אחד לשני
ממש לדחוס .
נסדר עוד שמיר ושום ונוסיף פלפל אנגלי או חריף לפי טעם אישי.
על כל כוס מים נערבב כפית מלח ונשפוך לתוך הצנצנת.
נסגור הרמטי עם המכסה.
נשים בצל במטבח ל 3-5 ימים תלוי במזג אויר.
בקיץ זה מחמיץ מהר יותר בחורף לאט יותר
5 תגובות
לא אומרים בתיאבון ,או לתיאבון— אלא ל ש ו ב ע!
מדוע ? תיאבון הוא מלשון "תאוה" , כי "ואו" ו"בית" — הן מקבוצת אותיות הש פ ת י י ם ,והן מתחלפות בתוך אותה קבוצה —- ואנחנו אוכלים כדי שיהיה לנו כח לעבוד את עבודת הבורא , היינו , תקון העולם — ולא בגלל תאוות האכילה ! שיהיה לכם ל ש ו ב ע !
תודה על המידע
שוקלים את הצנצנת הריקה.
שוקלים לאחר המילוי במלפפונים, תבלינים ומים.
מוסיפים 2.5 אחוזים מלח גס למשקל נטו של המילוי.
תודה
אשמח למתכון מלפפונים בחומץ🙏🏻🙏🏻