מתכון לעראייס – פיתה מלאה בבשר
עראייס / אריאלה גולדמן
המרכיבים-
300 גר בשר בקר (צלעות) טרי טחון עם השומן שלו ( ללא טיגון)
1 בצל חתוך לקוביות קטנות – מטוגן עד הזהבה
3 פיתות
חופן נדיב פטרוזיליה
כפית ראס אל חנות
1 כף שמן זית ושמן זית להזלפה
מלח
פלפל שחור גרוס
ההכנה –
קוצצים את הפטרוזיליה, ומעבירים לקערה.
מוסיפים את הבשר, הבצל המטוגן, שמן הזית והתבלינים. מערבבים ולשים היטב את כל החומרים.
מחלקים את התערובת ל-6 קציצות שוות.
חוצים את הפיתות לחצאים, וממלאים בתערובת הבשר
משמנים רשת גריל / או מחבת פסים / או טוסטר ביתי בשמן זית, ומכוונים על חום בינוני.
צולים את חצאי הפיתות כ-10 דקות:
תחילה צולים את הפיתה כאשר הבשר כלפי מטה למשך כ-2 דקות
ובהמשך צולים אותה כ-4 דקות מכל צד. בדקה האחרונה לזלף על חצאי הפיתות שמן זית בנדיבות.
בתום הצלייה להכניס לכמה דקות לתנור חם 190 מעלות
מגישים חם עם טחינה וסלט