מצאתי את המתכון המושלם לעוגיות מגולגלות , בצק פצצה

כרמית מ.דהאן

 

המתכון המושלם למגולגלות

מבטיחה באחריות

ניסיתי ויצא מדהים !

מגולגלות תמרים/כרמית דהאן

למילוי – אני משתמשת בתמרים בוואקום.
מניחים בסיר את חבילת התמרים מוסיפים חצי כוס מים רותחים ועם מזלג מפוררים עד שהופך למחית חלקה מוסיפים כף קינמון ואפשר להוסיף גם אגוזים טחונים.
מצננים היטב

המרכיבים

לבצק
4 כוסות מידה קמח(560 גרם)
200 גרם מחמאה או חמאה בטמפ החדר חתוכה לקוביות
1/2 כוס מיץ תפוזים
1/4 כוס שמן
חצי שקית אבקת אפיה
2 כפות סוכר (למי שאוהב ממש מתוק אפשר להוסיף עוד סוכר)

קורט מלח

ההכנה –

במעבד מזון שמים את הקמח וקוביות מחמאה
סוכר ואבקת אפיה
מעבדים לדקה מוסיפים את השמן ומיץ תפוזים ומעבדים עד שהבצק מתאחד
מכסים את הבצק בניילון נצמד ומקררים כשעה במקרר

מחלקים את הבצק ל 4
מרדדים את הבצק בין שני דפי אפיה מקומחים מעט למלבן
מורחים ממלית התמרים ומגלגלים לרולדה

מסמנים כל רולדה באמצעות סכין בגודל הרצוי של העוגיה .
אופים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות
בין 15 ל 20 דקות
כשהעוגיות מזהיבות מעט אבל עדיין בהירות
מוציאים מהתנור
בוזקים אבקת סוכר בנדיבות
וחותכים לפי הסימון
*חשוב לחתוך את העוגיות כשהן חמות
בהצלחה❤

כרמית

2 תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *