עוגת סברינה של פעם
המתכון הישן של הסבתות
מאת – לביאה מרדכי
המרכיבים-
5 ביצים
5 כפות סוכר
5 כפות מלאות פירורי לחם (לא מתובלים ולא זהובים – טבעי)
הסירופ:
2 כוסות מים
חצי כוס סוכר
בקבוק קטן של תמצית רום
הקרם-
שמנת מתוקה
1 כוס חלב
אינסנט פודינג וניל
ההכנה-
מקציפה את החלבונים עם חצי מהסוכר .מערבבת חלמונים עם שאר הסוכר.
לאחר הקצפה טובה מקפלת את הקצף עם הצהובים, ובתנועות עטיפה מוסיפה את פירורי הלחם בקיפול
אופה בתנור על חום בינוני (זה נאפה מהר) לשים לב
בסיר קטן מרתיחה 2 כוסות מים וחצי כוס סוכר, עד שנמס ומוסיפה תמצית רום .
שופכת את כל הסירופ על העוגה כשהיא חמה
הקרם לאחר קירור העוגה-
מקציפה שמנת מתוקה כוס חלב ואינסטנט פודינג וניל
מצפה את העוגה עם הקרם
בהצלחה ובתאבון🙏