אורז הוא אחד מהמאכלים הכי אהובים על כולנו
כמעט בכל טעם ובכל צורה
אבל תמיד נשאלת השאלה לרחוץ את האורז או לא לרחוץ לפני הבישול
אז הנה כמה אסכולות בנושא
רובנו שוטפים ואפילו לפעמים משרים אורז לפני הבישול.
כך לפחות טוענים , יוצא אורז אחד אחד.
אבל לפי מחקרים ,שטיפה יסודית של אורז לפני הבישול
יכולה לגרום לאובדן חלבונים וכן חומרים אחרים שמסיסים במים כמו ויטמינים מקבוצת B.
עם זאת, המרכיבים החשובים האלה נמצאים באורז בשיעורים מאוד נמוכים כך שזה זניח.
מצד שני – כששוטפים את האורז – מנקים אותו מחרקים או רעלנים כמו ארסן.
אך גם כאן כמות הארסן המצויה באורז היא בשיעור זניח ולכן אין הדבר מסוכן .
לכן חברים !
אם אתם באמת רוצים להכין אורז כהלכה ,
הכירו שיטה שגם תסיר רעלנים מזיקים וגם תסייע לשמר את רוב החומרים המזינים
וכך מכינים אורז לפי השיטה הזו
יוצא מעולה אחד אחד
מתכון –
נרתיח בסיר גדול
כ- 4 כוסות מים
לאחר שהמים רותחים נוסיף כוס אורז רגיל לא שטוף
אחרי 3 דקות של בישול נסגור את הגז , נעביר את האורז למסננת.
ואז נשים בסיר כפית שמן זית ,נוסיף אורז חזרה עם 2 כוסות מים.
נכסה במכסה ונבשל על אש קטנה עד שהמים נספגים והאורז מבושל .