עוגת תפוחים הפוכה
קלה להכנה וטעימה😋
המרכיבים –
4 תפוחים
100 גרם סוכר חצי כוס
2 כפות מים.
כף מיץ תפוחים או מים
כף חמאה/מחמאה.
כפית קינמון.(אופציונלי)
לתערובת העוגה-
3 ביצים.
120 גרם סוכר
150 גרם קמח
1 א. אפיה
120 גרם חמאה/מחמאה מומסת.
** תבנית "22" משומנת ומרופדת בתחתית בנייר אפייה.
ההכנה –
לקלף את התפוחים, להוציא את הליבה, לחתוך לחצי ולפרוס לפרוסות.(לא דקות מאוד)
במחבת לבשל את הסוכר, מים ומיץ לימון ולאחר שהסוכר נמס להוסיף חמאה ואת התפוחים הפרוסים.
לבשל ולערב מידי פעם עד שיתקרמלו, לכבות את האש, לצנן ולסדר בתחתית התבנית.
* נשאר מעט נוזלים, פזר על התפוחים ולהניח בצד.
עוגה:
להקציף ביצים וסוכר לקצף תפוח מעט ולערבב לתוכו את הקמח והאפיה.
להוסיף חמאה מומסת. לערבב טוב.
לצקת על התפוחים ולאפות ב-170 מע', עד שהעוגה מתייצבת למבחן הקיסם. 35-40 דקות.
לאחר הצטננות לשחרר דפנות ולהפוך על צלחת הגשה.