ביום חורפי מכינים תפוח אדמה מוקרם כמו בקניון

כרמית דהאן

 

תפוח אדמה מוקרם

המתכון מאת כרמית מ.דהאן

 

 

המרכיבים –

3-4 תפוחי אדמה

בצל

2 שני שום

חמאה או שמן זית

מיכל שמנת לבישול

חצי כוס חלב

כף אבקת מרק פטריות

מעט אגוז מוסקט מגורר

פלפל שחור גרוס

חופן גבינה צהובה או מוצרלה לפי צורך

ההכנה –

פורסים תפוחי אדמה קלופים לפרוסות דקות מבשלים במים רותחים עד שהתפוחי אדמה מתרככים
מסננים את תפוחי האדמה
מסדרים בתבנית שמתאימה לתנור

לרוטב
קוצצים בצל אחד קטן
2 שיני שום כתושות
מטגנים במחבת רחבה עם מעט שמן זית או חמאה
מוסיפים מיכל שמנת לבישול וחצי כוס חלב מביאים לרתיחה
מתבלים במעט אבקת מרק פטריות
מלח פלפל שחור ואגוז מוסקט
יוצקים את הרוטב על תפוחי האדמה
מפזרים גבינה מעל
מקרימים בתנור בחום של 200 מעלות כרבע שעה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *