מרק כתום קטיפתי ומנחם

 

Meirav yehudai covrigaro

מרק כתום מנחם

המרכיבים

300 גר' דלעת

2 גזרים גדולים

בטטה גדולה

בצל

2 שיני שום

מלח

פלפל שחור

מעט פלפל אנגלי

קורט אגוז מוסקט

קורט כמון כורכום

חצי כפית פפריקה

אופציה להגשה

שמנת לבישול או קרם קוקוס

ההכנה –

קוצצים לקוביות גדולות  דלעת, גזרים , בטטה , ובצל .

בסיר עם שמן זית כ 3 כפות מטגנים קלות את כל הירקות כולל השום. מוסיפים תבלינים ,

מערבבים ומוסיפים מים כמעט לגובה הירקות. מבשלים עד ריכוך.

טוחנים בבלנדר או מוט, במידה ויש יותר מדי נוזלים תחילה לטחון הירקות ורק לאחר מכן להחזיר ביחד עם נוזלי המרק לסיר במידת הסמיכות הרצויה.

יש שיאהבו סמיך ויש שיעדיפו דליל יותר.

ניתן להגיש עם מעט כוסברה קצוצה קרוטונים. עוד אופציה – להוסיף כוס נוזל קוקוס או שמנת לבישול ממש לפני תום הבישול.

בהצלחה !!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *