פשטידת ברוקולי עם גבינות על בסיס עלה מלוואח. קלה להכנה ונהדרת
מאת –
ישראלה אזולאי
להכין תבנית מלבנית בינונית משומנת מעט.
המרכיבים –
חבילת ברוקולי קפוא של סנפרוסט שהפשרתי
2 ביצים
2.5 כפות קמח
מלח
פלפל שחור
גביע קוטג
150 גרם צהובה מגורדת
גביע שמנת חמוצה
2 עלי מלוואח מופשרים מעט כדי שאפשר יהיה לעבוד איתם.
ההכנה-
את הברוקולי המופשר לשים בקערה ומעליו לשפוך מים רותחים עד הגובה שלו,לחליטה של 3 דקות ולסנן.
(אפשרות נוספת היא לשים ברוקולי לא מופשר בסיר.
לשפוך עליו מים רותחים.להביא לרתיחה ולבשל על אש קטנה כ3 דקות ולסנן.
כשמצטנן מעט,חותכת לענפים בינוניים(במיוחד את העבים)
בקערה שמים -:
ביצים
קמח
מלח
פלפל
קוטג
גבינה צהובה
שמנת חמוצה
ומערבבים.
ואז אני מוסיפה את הברוקולי ומערבבת בעדינות.
לוקחת עלה מלוואח אחד ועם הידיים משטחת אותו.תוך כדי שמותחת אותו קצת על בסיס התבנית ומעט מהדפנות.
לוקחת עלה שני ומשלימה איתו את יתר הבסיס(במיפגש בין העלים,כשיש חתיכה שעולה על השניה,אני חותכת ומעבירה אותה לדופן,כך יוצא בסיס דק.
מעליו אני שופכת את הבלילה של הברוקולי.
מכניסה לאפייה. לתנור שחומם מראש ל180 מעלות תכנית תנור רגילה עד שמתקבל צבע זהוב חזק ויפה.
הפשטידה הזו
טעימה ברמות👌👌👌
אפשר עם בצק עלים במקום מלווח
ואם שומרים על המשקל אפשר גם בלי בסיס
תגובה אחת
אפשר לפזר למעלה עלי שקדים קלופים מוסיף המון