בורקס ספרדי מטריףף
טפאדה – tapada
משמעות השם בספרדית – מאפה שטוח שעשוי במגש – tapa
מתכון מאוד מיוחד של גולי ספרד שהתישבו באיזמיר
שכבות של בצק פריך עדין מאוד.
ומילוי תערובת של גבינה מלוחה ותפוח אדמה, בסיסי ופשוט.
המרכיבים-
לבצק –
4 כוסות קמח
כוס שמן או חמאה מומסת
כפית מלח
כוס מים רותחים
למילוי-
תפוח אדמה מבושל ומעוך לפירה
150 גרם גבינה מלוחה חמד או צפתית
500 גרם גבינה לבנה 5% או טוב טעם
100 גרם גבינה צהובה
כפית מלח
אגוז מוסקט
ביצה
ההכנה –
מכינים בצק –
מערבבים יחד הכל לבצק אחיד.
מחלקים ל- 2
מערבבים את כל הגבינות.
משטחים בתבנית מלבנית חצי מהבצק.
מעבירים את המילוי
ומעל מרדדים את הבצק השני.
מורחים ביצה ושומשום למעלה .
אופים 180 מעלות עד ששחום.