פלפלים ממולאים מתכון(צמחוני)
מתאים לכ10-11 פלפלים בגודל קטן עד בינוני
המרכיבים–
מילוי
1.5 כוס אורז עגול
1 בצל קצוץ
חופן פטרוזיליה,שמיר ,כוסברה ,סלרי
מעט נענע יבשה
חופן חמוציות חתוכות
רבע כפית קינמון, בהרט לפי הטעם
כפית פפריקה אדומה
1 לימון סחוט
2 כפות רכז רימונים
מלח
שמן
ההכנה-
מטגנים בצל עד לשקיפות.
מוסיפים את כל שאר המרכיבים ו2 כוסות מים רותחים (מבשלים חצי בישול) 5 דקות.
הפלפלים-
חותכים את החלק העליון (לא להוציא את הראש) ואת החלק התחתון טיפה ליישר שהפלפל יעמוד אבל לא יהיה חור
מנקים מגריעינים וממלאים (כשהמילוי לא חם!)
מסדרים בתחתית הסיר פרוסות תפוחי אדמה ואת הפלפלים מעל (צמודים אחד לשני שלא יהיו רווחים בבישול)
לרוטב:
מערבבים בקערה
כף רסק
כף פפריקה
מלח
1 לימון
מים רותחים
שופכים מעל הפלפלים ומשלימים עוד מים רותחים עד לחצי מגובהה הפלפלים
מבשלים שעה וחצי ומכניסים לעוד 15 דק לתנור על טורבו 200 מעלות להשחמה