קובה במיה😋
חבל שאי אפשר להעביר טעם וריח דרך תמונה.
מאת רונית שני
המרכיבים –
למעטפת:
3 כוסות סולת
3 כפות שמן
כפית מלח
למילוי:
300 גרם בשר טחון
בצל קצוץ
מלח
קצת פלפל שחור
כפית בהרט
למרק:
בצל חתוך לקוביות
עגבנייה מגורדת
2 כפות רסק עגבניות
כף מרק עוף
חצי כפית פפריקה מתוקה
חצי כפית כורכום
מיץ מחצי לימון
חצי שקית במיה של סנפרוסט
ההכנה-
מערבבים את הסולת עם המלח והשמן,מוסיפים בהדרגה את המים,לשים עד שהמרקם נהיה בצקי.
אם תערובת יבשה מידי להוסיף מים,אם רכה מידי להוסיף סולת.
ניתן לבצק לנוח כצה דקות.
קורצים כדורים מהבצק.
מכינים את התערובת של הבשר
מערבבים את הבשר עם הבצל המגורד והתבלינים.
עושים גומה עם האצבע בכל כדור,וממלאים בבשר. סוגרים לצורת קובה עגולה.
מכינים את המרק: מחממים שמן בסיר,מוסיפים את הבצל עד להזהבה, מוסיפים את העגבניה המגורדת עם הרסק והתבלינים.
ממלאים מים רותחים עד חצי הסיר. מוסיפים את הבמיה,מכסים ומבשלים על אש גבוהה.
אחרי 10 דקות מוסיפים את הקובות מבשלים על אש גבוהה,עוד 10 דקות,מנמיכים לאש נמוכה ומבשלים עוד 20 דקות בערך.
בדרך כלל מוסיפים למרק כפית סוכר,אני מעדיפה בלי.
תגובה אחת
הוספת הסוכר באה לנטרל את חמיצות העגבניה הנמצא ברסק.