עוף צלוי בתנור – ללקק את האצבעות

Noga Zaibel
עוף בתנור ברוטב סילאן
ללקק את האצבעות! 😋
מתכון מאת – Noga Zaibel
מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
המרכיבים-
קילו  קוקטייל עוף (כרעיים + פולקע) מופשר היטב ושטוף.
4 תפוחי אדמה קטנים קלופים חתוכים לריבועים
1 בטטה קלופה חתוכה לעיגולים
1 בצל חתוך לחצאי טבעות
6-7 שיני שום קלופות
1 פלפל אדום חתוך לרצועות
(מי שרוצה לשדרג ולהוסיף אפשר עגבנייה חתוכה / גזר / עוד סוגי פלפלים בצבעים)
פפריקה
מרק עוף
פלפל שחור
מלח
ההכנה –
בקערה גדולה שמים את כל הירקות.
מזלפים שמן זית בנדיבות
מזלפים סילאן בנדיבות
מלח, פלפל, פפריקה אדומה מתוקה ואבקת מרק עוף לפי העין.
מערבבים עם הידיים את כל הרוטב אל תוך הירקות שיספגו את הטעמים היטב
אותו דבר עושים עם העוף בקערה בנפרד.
יוצקים את שתי הקערות כולל הרוטב לתוך תבנית מרופדת נייר אפייה.
(אפשר גם ליצוק הכל לתבנית אלומיניום גדולה חד פעמית).
מכסים בנייר אפייה וברדיד אלומיניום היטב.
מכניסים לשעה בתנור – חום 180 מעלות.
אחרי שעה פותחים  הופכים את העוף ונותנים לו להיצלות עוד 10-15 דק'.
מושלם על פתיתים / אורז / גריסי פנינה.
בתאבון 😋
אצלנו זה חוסל איך שיצא מהתנור..

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *