עוגיות שושנים
המרכיבים –
200 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
200 מ"ל שמנת חמוצה
3 חלמונים
350 גרם ( 1/2 2 כוסות) קמח
כפית אבקת אפייה
3 חלבונים
כוס סוכר
חבילה אינסטנט פודינג וניל
ההכנה-
מערבבים במיקסר עם וו גיטרה את החמאה והשמנת החמוצה.
מוסיפים בהדרגה את החלמונים ומערבבים.
מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה ומערבבים. משהים במקרר 4 שעות לפחות.
מקציפים את החלבונים והסוכר לקצף יציב. מוסיפים את הפודינג ומערבבים בעדינות.
מחלקים את הבצק ל-3 חלקים שווים ומרדדים כל חלק על משטח עבודה מקומח למלבן בעובי 3 מ"מ.
מורחים שליש מכמות הקצף על כל חלק. מגלגלים כל חלק לגליל ופורסים לעוגיות בעובי 1/2 1 ס"מ.
שמים על גבי נייר אפייה שושנים.
אופים 20 דקות בתנור שחומם מראש ל-175 מעלות.
2 תגובות
אחרי הגלגול של הבצק עם המלוי רצוי לשים במקרר לחצי שעה החיתוך יותר קל לא נמעך
כן אפשר