פאי תפוחים ושקדים טעים בטירוף

אסתי

 

פאי תפוחים טעים בטרוף 👇
פאי תפוחים נדיר 🥧

מאת אסתי

המרכיבים

לבצק-
300 גר'  קמח( 3 כוסות חד פעמי קר )
שקית אבקת אפיה
שקית סוכר וניל
3/4 כוס סוכר
1 ביצה
150 גרם חמאה מומסת
רבע כפית מיץ לימון טרי
רבע כפית גרידת לימון

מילוי –

6 תפוחים

4 כפות סוכר

2 כפות פודינג וניל

שקדים פרוסים

ההכנה
בקערה מכניסים את כל מרכיבי הבסיס ומערבבים היטב בעזרת מזלג עד לקבלת בצק פירורים
לוקחים כוס אחת מפירורי הבצק ומניחים בצד (לפיזור מלמעלה)
את יתרת פירורי הבצק מהדקים היטב על תבנית אפייה בינונית עגולה קוטר 24

הכנת המילוי:
שמים בסיר
6 תפוחים מקולפים וחתוכים לפרוסות
4 כפות סוכר
2 כפות פודינג ניל
מבשלים על אש גבוהה וכל הזמן מערבבים על לצמצום הנוזלים
ומקררים היטב !

מורחים את מילוי התפוחים
מעל הבצק שבתבנית בשכבה אחידה
מעל שכבת התפוחים מפזרים את הפירורים ששמרנו בצד
אפשר לפזר אגוזי מלך או שקדים פרוסים

מכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות למשך 30 דקות או עד להזהבה נאה.

שבת שלום אסתי 🙌

2 תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *