צלי בקר ברוטב פטריות ובצל
מתכון – רויטל בן חמו
המרכיבים-
קילו וחצי נתח צלי כתף 5
לבישול הנתח-
בצל
עלי דפנה 3-4
פלפל אנגלי שלם 5
לרוטב –
בצל גדול
פטריות חבילה או קופסה שלמות או פרוס
חצי כפית כורכום
מעט פלפל לבן
5 גרגרי פלפל אנגלי
2 עלי דפנה
מעט פפריקה
מעט סילאן
מלח פלפל שחור
כוסברה קצוצה /טימין /פטרוזיליה
ההכנה –
לטגן ולסגור בסיר את נתח הצלי מכל כיוון יחד עם בצל .
להוסיף מים עד לגובה להוסיף עלי דפנה ופלפל אנגלי שלם ו
לבשל בערך שעתיים למי שיש סיר לחץ אפשר לבשל כשעה בערך.
לאחר שבושל לסנן את הנוזלים ולשמור . להכניס לקירור את הצלי.
לפרוס אותו רצועות.
בסיר רחב לטגן רצועות בצל ופטריות עד השחמה ולפתוח תבלינים לטגן כדקה
ולהוסיף את הציר לסיר בערך עד הגובה של התבשיל
לאחר רתיחה לסדר את פרוסות הצלי ולבשל על להבה נמוכה בערך כשעה,
במחצית הבישול להוסיף כוסברה קצוצה,
לקראת סיום הבישול להסיר את המכסה לטעום לשפר טעמים במידה וחסר להוסיף
בהצלחה