אורז אדום עירקי לשבת על הפלטה
מעדן מזכיר לי אישית את סבתושלי ז"ל
אורז אדום טבית צמחוני.
אפשר עם חומוס שבישלנו קודם או פול ירוק קפוא
מאת – רונית אזרד בוקובזה
המרכיבים-
בצל גדול קצוץ
כפית פפריקה \כף רסק עגבניות
פלפל שחור
מלח
חצי כפית בהרט
2 כוסות אורז פרסי/יסמין
חצי כפית מרק עוף
ההכנה –
להזהיב בצל גדול קצוץ קטן
להוסיף כפית פפריקה אדומה כף רסק עגבניות פלפל שחור גרוס טיפה בהרט.
להוסיף 2 כוסות אורז פרסי שטוף מסונן.
4 כוסות מים רותחים
חצי כפית א. מרק עוף וכחצי כפית מלח.
לתת רתיחה להנמיך ולכסות , לבשל עד שהמים נספגים .
לערבב עם מזלג ולכבות.
בבוקר מניחה אותו 3 שע' לפני הארוחה על הפלטה.
ומערבבת מידי פעם עם מזלג.
יאמי כמה שזה טעים.
מזכיר לנו בית סבתא