הסיר הזה יוצא מעדן

התבשיל הזה  יצא מעדן.

Alexandra yusopov dan

קונכיות עם קציצות בקר-

מתכון ששיתפה מורן תורג'מן

 

המרכיבים

חבילה פסטה קונכיות גדולות

לתערובת הבשר-

400 גרם בשר צלעות טחון,

חופן פטרוזליה וכוסברה קצוצים,

בצל  קצוץ,

חצי כפית שום כתוש

מעט כורכום

מלח, פלפל שחור

כפית תבלין לקציצות

מעט שמן

ורבע כוס מים מעורבבים עם רבע כפית סודה לשתייה.

לרוטב –

בצל

שום

3 עגבניות

3 כפות גדושות רסק

מלח

פלפל

כורכום

פפריקה

כמון

ההכנה

תערובת קציצות – לערבב היטב ולהניח לנוח 20 דקות.

ליצור קציצות קטנות ולטגן אותן במחבת עם מעט שמן.

לבשל קונכיות במים רותחים 10 דקות. לסנן ולקרר .

לשים קציצה בכל קונכייה.

להכנת הרוטב-

לטגן בסיר רחב שני בצלים קצוצים, להוסיף 4 שיני שום קצוצות,

3 עגבניות מקולפות וחתוכות לקוביות, קורט סוכר, 3 רסק קטן. כף שטוחה פפריקה אדומה, קורט כורכום, כפית כמון, מלח ופלפל שחור, כפית שום כתוש

לסדר את הקונכיות הממולאות .

להוסיף בערך 2 כוסות מים (המים צריכים לכסות את הקונכיות).

להביא לרתיחה .

ולבשל בערך 40 דקות עם מכסה ועל אש נמוכה. להרטיב מדי פעם את הקונכיות עם הרוטב. ניתן לעטר בכוסברה קצוצה

בתאבון

 

2 תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *