מצאתי שיטה פצצה לגלגל את הכרוב הממולא
מתכון של יעל אליאב
המרכיבים –
כרוב ערבי 1 או כרוב גדול שטוח
למילוי:
3 כוסות אורז מושרה במים חמים
חופן סלרי קצוץ דק 4-5 עלים
חצי צרור פטרוזיליה קצוצה דק
3 עגבניות קלופות קצוצות דק
3 בצלים קצוצים
כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור
מיץ מלימון
לרוטב:
מים חמים
מיץ מלימון 1
רבע כוס שמן
כף אבקת מרק עוף
כפית מלח
כפית סוכר
כפית פלפל שחור
ההכנה –
נקפיא את הכרוב לפחות ל24 שעות לפני ההכנה
למחרת נוציא ונפשיר עד שנהיה רך ומופשר
נפרק את העלים אחד אחד נשטוף ונחתוך למשולשים
למילוי תחילה נשרה את האורז עגול במים חמים, נסנן
נוסיף סלרי קצוץ, פטרוזיליה קצוצה
את העגבניות קצוצות דק
נוסיף 3 בצלים מטוגנים עם מעט שמן
נוסיף תבלינים ולימון ונערבב לאחידות
נמלא את העלים, נגלגל כמו בתמונה ונסדר יפה בסיר
לרוטב
בקערה נערבב 2 כוסות מים, תבלינים, שמן נערבב נשפוך מעל הכרוב
נכסה במכסה ונבשל כשעה על אש נמוכה
אפשר להשחים בתנור 10 דקות אחרונות
לבדוק אם חסר נוזל במהלך הבישול תוסיפו עוד קצת.
בהצלחה!