אין יותר טעים מרולדות של פרג
בטעם של פעם כמו שסבתא מכינה
משתפת המתכון – Orly Kadosh Franko
המרכיבים-
בצק –
קילו קמח,
שקית שמרית (50 גר),
כוס סוכר,
3 ביצים,
350 ג'ר חמאה רכה,
כוס וחצי חלב פושר
קורט מלח.
מלית –
200 גר פרג,
כוס חלב,
כוס סוכר,
רבע כוס סולת,
קליפת לימון מגורד,
50 גר חמאה
ו- 3 כפות פירורי ביסקוויטים.
ההכנה –
בצק – טוב להכנת כל מלית אחרת שוקולד,גבינה חלבה וכו'
ללוש הכל יחד במיקסר כ- 0 דקות.
לתת לבצק לתפוח כשעה או להכפלת נפח.
אפשר להכניס בקיץ לקירור.
למלית פרג: מכינה תמיד את המלית של קרין גורן יוצא תמיד מוצלח.
200 גר פרג, כוס חלב, כוס סוכר, רבע כוס סולת, קליפת לימון מגורד, 50 גר חמאה ו- 3 כפות פירורי ביסקוויטים.
לבשל על הגז: פרג חלב סוכר וסולת עד לרתיחה.
להנמיך ולבשל תוך כדי ערבוב 5 דק.
להסיר מהאש ולהוסיף גרידת לימון, חמאה ופירורי ביסקוויטים. לקרר טוב טוב במקרר.
לחלק בצק ל- 4
רולדות
המלית ל-2 רולדות
לרדד חלק למלבן גדול
למרוח על המלבן מחצית מהמלית לגלגל לרולדה
לשים על ניר בתבנית התנור.
לאחר חצי שעה להבריש בחלמון ביצה
לחמם תנור 180 מעלות אפייה של 30 או 40 דקות תלוי בתנור.