סלט חצילים, פלפלים ועגבניות, (ז'עלוק) – אילנה לוי
המרכיבים –
2 חצילים
3 פלפלים אדום וצהוב
עגבניה
פלפל חריף
פטרוזיליה
3 שיני שום
מלח
פלפל
לימון
כף פלפל צ'ומה
3 כפות שמן זית
ההכנה –
בתבנית התנור על נייר אפיה לסדר 2 חצילים גדולים, 3 פלפלים אדום וצהוב, עגבניה אחת ופלפל חריף אחד.
להכניס לתנור במצב גריל.
לאחר שמוכן וקלוי ,
את הפלפלים הקלויים המוכנים להכניס לשקית ניילון.
להשאיר את העגבניה והחצילים עד שמוכנים ורכים.
להוציא את החצילים מהתנור, ולרוקן את פנים החציל ולהעביר למסננת.
את הפלפלים יש לקלף ולהעביר למסננת להגרת כל הנוזלים.
למעוך במזלג את החצילים והעגבניה ולהעביר לקערה. את הפלפלים לחתוך לקוביות קטנות ולהוסיף לקערה.
להוסיף חופן פטרוזיליה קצוצה, 3 שיני שום מעוכות, מלח לפי הטעם, פלפל שחור וכף גדושה פלפל צ'ומה (לא חובה).
אם אין אפשר במקום להוסיף מעט כמון ומעט פפריקה.
להוסיף לתערובת מעט שמן ומיץ מלימון אחד סחוט.
לערבב הכל, לטעום ולתקן טעמים אם צריך.
בהצלחה