עוגת תפוחים שהצליחה לי
אני ממליצה עליה בחום
המרכיבים –
4 תפוחים קלופים וחתוכים לקוביות קטנות (ירוקים צהובים. אפשר גם תפוחי עץ אחרים)
4 ביצים
3/4 כוס סוכר
2 כפות גדושות סוכר חום בהיר
280 ג' קמח תופח (2 כוסות)
3/4 כוס שמן
כפית קינמון גדושה
גרידת לימון (לא חובה)
קורט מלח
גודל תבנית: 24" או 2 תבניות מאורכות
ההכנה-
לערבב את קוביות התפוחים עם הקינמון והסוכר החום
לטרוף את הביצים והסוכר במשך כמה דקות במהירות בינונית-גבוהה , להנמיך את המהירות למינימום ולהוסיף את תפוחי העץ והשמן
להוסיף את הקמח בעדינות בקיפולים ולא במיקסר.
למזוג לתבנית, לאפות בשליש התחתון של התנור בחום בינוני 170 מעלות כ 45 דקות או עד שהעוגה מתייצבת והקיסם יוצא נקי.
אני אפיתי את העוגה כ 40 דקות ואז הוספתי כ-10 דקות אפיה בחום תחתון בלבד.
תהנו
שבת מתוקה