🍊עוגת תפוז ללא גלוטן- כשלפ
מאת נטע אלקיים
מהממת
המרכיבים –
½1 כוסות קמח שקדים
5 כפות קונפלור/קמח תפו"א
שקית אבקת אפיה
קורט מלח
4 ביצים
¾כוס סוכר
2 שקיות סוכר וניל
½כוס שמן
½כוס מיץ תפוזים
ההכנה–
קערה 1- לערבב את השקדים, קורנפלור ואבקת האפיה יחד
מומלץ להוסיף גרידת תפוז
קערה 2- לערבב את החלמונים עם השמן ומיץ התפוזים.
לחבר את שתי הקערות יחד עם מטרפה ידנית לעיסה אחידה.
במיקסר- להקציף חלבונים עם סוכר וסוכר וניל עד לקבלת קצף תפוח. לאחר שהקצף תפוח לקפל את הקצף לתערובת המוכנה (לתערובת שחיברנו בין הקערות).
לערבב בעדינות עד קבלת עיסה אחידה. להעביר ל2 תבניות אינגליש קייק להכניס לתנור שחומם מראש ל 170 מעלות
עד שיציב כ 40 דקות תלוי התנור