פיתות נדירות בקלות!!!
מאת שירי
המרכיבים –
חצי קילו קמח לבן/מלא
כף שמרים
חצי כף אבקת גלוטן/משפר אפיה מומלץ! לא חובה ,או להשתמש בקמח לחם
2 כפות שמן זית
2 כפות סוכר
מים כוס וחצי בערך לפי הצורך.
ההכנה –
לשים במיקסר כל המרכיבים וללוש.
כשמתחיל להיווצר בצק, להוסיף חצי כף מלח.
ללוש לפחות 10 דקות רצוף. (אני לשה 12 דקות)
הבצק צריך להיות מעט דביק
להוציא מהמיקסר עם ידיים משומנות וללוש ידנית לבצק קטיפה.
להתפיח שעה במקום חמים להכפלת הנפח.
לחלק ל 10 כדורים, אני שקלתי 90 גרם.
לתת תפיחה 20 דקות
לרדד לפיתות (לא דק) להניח על נייר אפייה.
מנוחה רבע שעה.
להכניס לתנור 250 מעלות טורבו עם תבנית הפוכה שחוממה מראש (במסילה הכי נמוכה בתנור)
משהו כמו דקה וחצי עד שמזהיב
להכניס את הפיתות החמות לתוך מגבת עבה עד שמצטנן שיספגו את האדים שיוצאים מתוכן
בתאבון!
אפשר לאפות בסיר חשמלי