מתכון אורגינל למגרולי חצ'פורי כמו בבטומי מתכון גאורגי מקורי

 

מתכון למגרולי חצ'פורי

מתכון גאורגי מקורי

מאת – ולנטינה אלינה לרנר

 

המרכיבים
קילו קמח.
2 כפות שמרים יבשים (אפשרי גם כף וחצי בקיץ).

כף סוכר
2 ביצים
100 גרם חמאה מומסת
1גביע שמנת חמוצה.

3 כפות שמן
2 כוסות מים או חלב כוס מידה פושר.
כף מלח

ההכנה –

לשים במיקסר קמח ושמרים לערבב טוב ולהוסיף בהדרגה כל המרכיבים וללוש הכל במהירות נמוכה מלבד המלח את החלב להוסיף לאט וכמה שהקמח סופח יתכן שצריך קצת יותר את השמן להוסיף בסוף..כשמתגבש לבצק להוסיף את המלח להגביר למהירות בינונית וללוש 10 דקות..
אני הכנתי בצק רך שנדבק לתחתית הקערה..למרות שכולם המליצו בצק לא דביק..
מוציאים למשטח עבודה ולשים עוד דקה..
מכדררים לעיגול יפה משמנים טיפה ונותנים מנוחה 15 דקות..
מוציאים ושוב לשים טוב מכדררים לכדור שמים בקערה מכסים בנילון ומגבת התפחה שעה..
אחרי שעה מורידים אויר ושוב התפחה של חצי שעה..
אחרי חצי שעה מורידים למשטח עבודה

לחלק את הבצק ל 4 כדורים לתת מנוחה רבע שעה..
לפתוח כל כדור , לרדד במערוך לעיגול יפה לשים מילוי בנדיבות ולסגור לכדור.

להפוך שהתפר יהיה למטה.

שוב מנוחה של 15 דקות..
אחרי 15 דקות לרדד על ניר אפיה לעיגול דק..ולתת מנוחה של 10 דקות..
למרוח ביצה שמהולה עם קצת מים..
(יש כאלה שמברישים עם חמאה ושמים שומשום..לדעתי השומשום מיותר כאן .המאפה יותר יפה בלי שומשום)..
תנור שחומם מראש על 190 מעלות עד הזהבה בערך 20 דקות.
המילוי גבינות-
500 גרם גבינה סולוגוני
300 גרם גבינה גרוזינית
לגרד על פומפיה להוסיף
50 גרם חמאה מומסת..
ביצה אין צורך במלח .
לערבב
היחס של המילוי הוא 1÷1…כלומר תשקלו את הבצק אם הבצק שוקל 300 גרם אז תשימו 300 גרם גבינה .

יוצרים מהגבינה גם כדור ושמים באמצע הבצק וסוגרים.
זה טעים
אפשרי  אחרי אפית המגרולי להבריש בקצת חמאה לפזר גבינה ולאפות עוד 3 דקות.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *