קציצות עוף מטריפות ברוטב אדום
מאת – אתי זוהר
המרכיבים-
לקציצות :
חצי קילו חזה עוף טחון
צרור פטרוזיליה
בצל בינוני מגורד דק
תפוח אדמה קטן. גודל ביצה מגורד דק
מלח .
פלפל.
ראס אל חנות/בהרט
פפריקה
כורכום
כפית שמן מעל התבלינים
*בלי ביצה ובלי פירורי לחם !!! זאת לא טעות !
לרוטב –
כף פפריקה
4 שיני שום כתוש
פלפל שחור
מרק עוף
רבע כפית סוכר
2 כפות רסק עגבניות
ההכנה –
לערבב הכל יחד לתערובת אחידה .
ובסוף להוסיף רבע כוס מים מהברז ולערבב היטב!
העיסה יוצאת ממש רכה ונדבקת לידיים .זה בסדר וזה מבטיח קציצות רכות מושלמות !
להרטיב מעט את הידיים במים .לגלגל ולזרוק לרוטב אדום
רוטב אדום לקציצות :
שמים בסיר:
2 כפות שמן קנולה
כף גדושה פפריקה
4 שיני שום קטושות
רבע כפית פלפל שחור
כפית מרק עוף
רבע כפית סוכר
2 כפות רסק עגבניות
בערך כוס מים להרתיח כמה דקות .
לשים את הקציצות ברוטב ולבשל בערך חצי שעה
ובתאבון
4 תגובות
אפשר עם בקר טחון?
כן
תחליף לתפוח אדמה?
בטטה