רוצים לקבל מתכונים שלנו לנייד שלכם
כל המתכונים הכי חדשים ישירות נשלחים לווטסאפ
מצטרפים בלחיצה פה – קבוצת ווטסאפ הסודות של אמא
הנה הקובה חמוסטה שלי תהנו
מתכון לחמוסטה שלמות!
המתכון של – שקד משה
המרכיבים-
בשר –
חצי קילו בשר צלעות קוביות
מלח פלפל
2 שיני שום
אפשר תבלינים כמו בהרט מעט
לבצק –
2 כוסות סולת
כפית מלח
כף שמן
כחצי כוס מים רותחים עם קצת מים קרים
רוטב –
2 ראש שום
צרור סלרי עלים
צרור עלי מנגולד
מים
מלח פלפל שחור
מעט מרק עוף
כורכום
ההכנה –
מטגנים בשר מס 2 חתוך לקוביות (אפשר לבקש את זה מהקצב) עם מלח, פלפל לבן ועם מעט שמן קנולה עד שמגיע להשחמה יפה
צורבים אותו (לא לשרוף אותו יותר מידי זה עלול לצאת יבש)
לאחר שהבשר מוכן מקררים וטוחנים אותו עם שיני שום (אפשר לשים לפי הטעם וכמובן להוסיף כל פעם עוד שן כדי שיצא לפי הטעם שתרצו)
אפשר לתקן טעמים ולהוסיף עוד מלח וגם תבלינים במידת הצורך בזמן הטחינה.
בצק :
לשים סולת בכמות של 2 כוסות כפית מלח ולערבב.(ניתן לשים גם מעט ג'ריש )
כף שמן קנולה
וחצי כוס מים רותחים שאפשר לשלב עם קצת מים קרים
ניתן לחכות קצת עד שיתקרר טיפה ואז ללוש טוב עם הידיים. (אם אפשר ללוש באותו רגע עדיף).מים תוסיפו לפי צורך לקבל בצק גמיש.
אני מחלקת לכדורים קטנים שכולם יהיו באותו גודל כדי שאמלא אותם בבשר.
ולכסות את הקערה עם הבצק שלא יתייבש!
את הבצק אני פותחת לקעריות ושמה המון בשר.
חשוב לעשות קעריות דקיקות כדי להגיע לתוצאה של עטיפה דקה ויפה.
*טיפ*
להרטיב עם מים פושרים את הקצוות של הקעריות לאחר המילוי של הבשר ולהדביק,
שימו לב השאירו חריץ קטנטן ממנו תוציאו את את כל האוויר שיש בקובה,
להדק היטב כדי למנוע חספוס של הקובה בזמן הבישול כדי לקבל קובה חלק ופוטוגני והכי חשוב כדי שלא יפתח לנו בזמן הבישול!
לאחר שהידקתי אני מועכת אותם כפי שניתן לראות בתמונה שצירפתי למטה.
מרק :
קולפת שני ראשים של שום (אפשר גם פחות כל אחת תבחר לפי הטעם) ושמה על אש טיפה פחות מבינונית וסוגרת את המכסה משהו כמו 10 דק.
האדים והחום מרככים את השום והוא לא נשרף ככה לא נקבל טעם מריר מהשום.
קוצצת סלרי ועלי מנגולד ומוסיפה לשום הפעם אני מעלה את החום לאש גבוהה ומטגנת הכל יחד.
מוסיפה מים (עד גובה המרק שתרצו) ומוסיפה תבלינים :
מבשלת כחצי שעה עד שהכל מתרכך.
בתאבון
2 תגובות
בלי לימון במרק??
תמיד אפשר להוסיף בסוף