מתכון לדושפרא כיסונים בוכרים מסורתיים מבית סבתא

 

ספיר חודג׳ייב
מתכון לדושפרא כוסונים בוכרים מסורתיים מבית סבתא
המרכיבים-
 ק״ג קמח
2 ביצים
כף מלח שטוחה
3וחצי כוסות מים
למלית הבשר:
בערך
חצי קילו בשר טחון
5 בצלים ביחד לטחון במטחנה
מלח פלפל לפי הטעם
לרוטב:
1 בצל להזהבה
גמבה קצוץ 1
200 גר רסק עגבניות
מלח פלפל לפי הטעם
גרגירי חומוס
חתיכות בשר קטנות
5 כוסות מים
ההכנה-
מכינים הרוטב –
מטגנים בצל מוסיפים את כל המצרכים ומבשלים על אש נמוכה עד שהבשר והחומוס מתרככים.
מלית בשר – מערבבים יחד הכל .
דושפרא-
לשים את הבצק במיקסר או במעבד מזון.
מחלקים את הבצק לחלקים שווים בינוניים
על כל אחד מפזרים הרבה קמח
ואז מעבירה במכונת פסטה , כל פעם חתיכת בצק ,
בפעם הראשונה בשלב 1 ככה על כולם וכל שכבה שמה קמח שלא ידבק ואז שלב 3 אותו הדבר ואז שלב 5
את הרצועה שהתקבלה ,
חותכים לקוביות ,ממלאים בכפית מהמלית הבשר וסוגרים .
ואז להרתיח את הדושפרא המוכנים במים עד שצפים.
להגיש בצלחת לשפוך את הרוטב מעל ושמיר
עבודת נמלים, אבל שווה כי טעים בטירוף

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *