עוגת מלאי רומנית

Sarit moscovici

עוגת מלאי רומנית - המתכון

מלאי – עוגה מקמח תירס (רומניה שכזאת)

עוגה של שבועות

מאת שרית

המרכיבים

3 ביצים
1/2 (חצי) כוס שמן
1 חבילת חמאה (100 גרם)
500 גרם גבינה לבנה
כוס סוכר
כוס קמח תירס
כוס קמח רגיל
2 שקיות סוכר וניל
שקית אבקת אפייה

ההכנה
לערבב את הכל יחד לפי הסדר עד לקבלת בלילה אחידה.
לשמן את התבניות אינגליש קייק . להעביר את הבלילה לתבניות.
לאפות בחום 160 מעלות כ 50 דקות

****מומלץ להגיש עם שמנת****

וריבה

טעים טעים

עוגת מלאי רומנית - מה המקור ?

מקור עוגת המלאי הוא ברומניה. שם היא נקראת "Mălai" (מלאי) והיא נחשבת למאכל מסורתי.

העוגה מורכבת מקמח תירס וממוצרי חלב שונים, כמו גבינה, שמנת, חמאה וביצים.
 מרקמה רך ולח, והיא נאפית בתנור עד שהיא מזהיבה. נהוג לאכול אותה עם גבינה, סוכר וקפה או תה.

בישראל, עוגת המלאי הפכה פופולרית בקרב יוצאי רומניה, אך היא אהובה גם על ידי רבים אחרים.

 ניתן למצוא אותה במאפיות רבות, ואף להכין אותה בבית בקלות יחסית.

תגובה אחת

  1. העוגה לא כה להיות פופולארית בקרב יהודי רומניה. היא היתה תמיד פופולארית ברומניה. עוגה נחמדה. לא משהו מעבר לזה. הרומנים מכינים עוגות מדהימות הרבה יותר מהמלאי )שכבודה במקומה(.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *