איך נכין בלינצ'ס של פעם עם תפוחים וצימוקים ?
חני האלופה מפתיעה במתכון לבליצ'ס הכי מיוחד שיש
בלינ'צס גורמה
בלינצ'ס גבינה עם תפוחים מקורמלים וצימוקים
חני קונאשוילי
המרכיבים-
לבלינצ'ס
5 ביצים
5 כפות סוכר
5 כפות שמן
חצי כפית מלח
כף תמצית וניל
רבע כפית סודה לשתייה
2 כוסות חלב
1כוס מים
2וחצי כוסות קמח מנופה
ההכנה –
לערבב הכל ביחד.
להעביר במסננת.
לחמם מחבת טפלון לשמן רק בפעם הראשונה.
לקחת עם מצקת מהבלילה לשפוך לתוך התבנית ולנענע עד שהכל מכוסה שכבה דקה של בצק.
אחרי דקה להפוך צד.
לטגן משני הצדדים. כך לעשות את כל העלים.
לתפוחים-
לשים במחבת כף חמאה
2 תפוחים חתוכים לקוביות ממש קטנות.
חצי כוס סוכר.
כף מיץ לימון
לטגן עד שכל הנוזלים מתאדים לגמרי
להוסיף כף דבש וחופן צימוקים בהירים לערבב היטב.
להוריד מהאש.
למילוי הגבינה –
לשים במסננת נייר מגבת .
על הנייר לשים 500 גבינה לבנה.
ל 15 דקות לפחות עד שהנוזלים ייצאו.
להוסיף 2 כפות פודינג וניל.
2 סוכר וניל.
את התפוחים המקורמלים.
לערבב היטב.
למלא את דפי הבלינצ'ס גבינה וקצת תפוחים מעל . לגלגל לסיגר בלינ'צס.
לטגן על המחבת להזהבה קלה.
לפדר באבקת סוכר מעל.
אפשר גם לשמור מעט מהתפוחים ולפזר מעל אבקת הסוכר.
.
בהצלחה חני
מתכונים לשבועות
זה בליני ? זה בלינצ'ס ? מה בעצם ההבדל.. ?
למעשה, אין הבדל משמעותי בין בליני לבלינצ'ס. שני השמות מתייחסים לאותו סוג של פנקייק דק ועשוי בצק דליל, שמקורו במטבחים מזרח אירופיים.
- השם "בליני" הוא השם המקורי ברוסית (Блины́), וממנו נגזר השם "בלינצ'ס".
- השם "בלינצ'ס" נפוץ יותר ביידיש ובעברית, ככל הנראה עקב השפעת יהודי מזרח אירופה.
בישראל, שני השמות משמשים באופן חופשי, וניתן להשתמש בהם לסירוגין.
חשוב לציין שייתכנו הבדלים קלים במתכונים ובאופן ההכנה בין אזורים שונים, כמו גם בהגשה ובתוספות.
לדוגמה:
- בגאורגיה, נהוג להכין בליני עם בצק חמצמץ יותר, ולמלא אותם בגבינה וירוקים.
- ברומניה, נהוג למלא את הבליני בבשר טחון ורוטב עגבניות.
- בישראל, נהוג להגיש בלינצ'ס ממולאים גבינה בחג שבועות ובחנוכה.