לא תאמינו כמה קל להכין עוגיות שומשום טעימות כל כך!

אילנה לוי
 
 

 

 

עוגיות שומשום מהירות מבית סבתא - מתכון קל ומושלם !

עוגיות שומשום מהירות של סבתא
מאת – אילנה לוי
 
המרכיבים-
5 כוסות שומשום, 800 גר' בערך,
 כוס סוכר
2 סוכר וניל
 אבקת אפיה
1.5 כוסות קמח
2 ביצים
1 כף תמצית וניל
חמאה או מחמאה – (200 גר') מומסת או  כוס שמן
חצי כוס מים.
ההכנה –
 
לערבב היטב את כל התערובת, להניח בצד 15 דקות.
בידיים רטובות ליצור כדורים קטנים ולשטח מעט.
להניח על נייר אפיה בתבנית התנור ולאפות ב – 170 מעלות בטורבו.
עד שזה מזהיב.
בהצלחה – אילנה לוי
 
 
 

 

שומשום - למה הוא בריא ומה יתרונותיו ?

השומשום

הוא צמח שמזרעיו מפיקים שמן וטעמים ייחודיים,

והוא מהווה מרכיב חשוב במגוון רחב של מאכלים ברחבי העולם.

להלן מידע על השומשום, כולל תכונותיו, שימושים קולינריים ויתרונות בריאותיים.

מאפיינים ותכונות

  • מוצא: השומשום הוא אחד מהצמחים העתיקים ביותר שגודלו למאכל ושמן, והוא מקורו כנראה באפריקה או בהודו.
  • זרעים: הזרעים יכולים להיות בצבעים שונים, כולל לבן, שחור, אדום וחום. הם קטנים ושטוחים ובעלי טעם אגוזי.

שימושים קולינריים

  • שמן שומשום: שמן המופק מזרעי שומשום הוא שמן יקר ואיכותי המשמש בבישול, טיגון והכנת רטבים.
  • טחינה: זרעי שומשום טחונים יוצרים טחינה, שהיא מרכיב מרכזי במטבח המזרח תיכוני, ומשמשת להכנת חומוס, סלטים וממרחים.
  • חלבה: ממתק מזרח תיכוני עשוי מטחינה וסוכר.
  • קישוט ותיבול: זרעי שומשום קלויים משמשים כקישוט ותיבול לסלטים, לחמים, סושי ומאכלים אסייתיים.
  • מאפים ולחמים: זרעי שומשום משולבים בבצקים של לחמים ומאפים, כמו הבייגלה המסורתי והלחם עם שומשום מעל.

יתרונות בריאותיים

  • עשירים בנוגדי חמצון: זרעי שומשום מכילים תרכובות כמו ססמין וססמולין, שהם נוגדי חמצון חזקים.
  • מקור טוב לסיבים: השומשום מכיל כמות נאה של סיבים תזונתיים התורמים לבריאות מערכת העיכול.
  • מכילים מינרלים: זרעי שומשום עשירים בסידן, ברזל, מגנזיום ואבץ, החשובים לתפקודים רבים בגוף.
  • שומנים בריאים: השומשום מכיל שומנים בלתי רוויים, התורמים לבריאות הלב וכלי הדם.

הכנה ואחסון

  • קלייה: קליית הזרעים משפרת את טעמם האגוזי ומעניקה להם פריכות.
  • טחינה: ניתן לטחון את הזרעים להכנת טחינה או חלבה.
  • אחסון: זרעי שומשום ושמן שומשום יש לאחסן במיכלים אטומים במקום קריר ויבש כדי למנוע התחמצנות וקלקול.

השומשום הוא מרכיב רב-שימושי במטבח עם ערך תזונתי גבוה, והוא תורם לטעמים עשירים ומגוונים במאכלים שונים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *