כיסוני גבינה לשבועות – ורניקי

ננה אלקריף

 

 

ורניקי גבינה מדהימים לשבועות!

כל שבועות אני מכינה אותם.

מכינה לפני ושמה במקפיא כדי שאוכל לבשל לחג ולהגיש או מתי שבא לי .

כיסונים עם גבינה ורניקי

מאת – ננה אלקריף

המרכיבים

לבצק

2 כוסות קמח מנופה

חצי כפית מלח

כוס מים רגילים

מילוי –

גבינת טוב טעם

מלח או סוכר

חלמון

ההכנה

ללוש המרכיבים לבצק אחיד ורך ולכסות ולתת מנוחה כמה דקות.

להכין מילוי לערבב יחד הכל

אפשר לעשות גם מלוח או מתוק .

לרדד את הבצק לעיגול דק ולקרוץ עיגולים. לשים מילוי במרכז ולסגור .

להניח על תבנית עם נייר אפייה ולהכניס למקפיא לחצי שעה,  אפשר לחלק לקופסאות עם נייר אפייה ולשמור במקפיא.

או ישר לבשל במים רותחים להגיש עם שמנת חמוצה, חמאה ,או רוטב מפירות יער קפואים .

כל מי שרוצה יכולה להכין את המילוי מתוק להוסיף לגבינה גם סוכר וניל

להגיש עם דובדבנים טריים או מצנצנת מסוננים אפשר גם לשים כמילוי .להגשה להכין רוטב

כוס דובדבנים או פירות יער לבשל עם רבע כוס סוכר עד שמסמיך קצת .

ורניקי - מאיפה הוא הגיע ?

 

המקור של ורניקי (Vareniki) אינו ידוע בוודאות, אך ישנן מספר תיאוריות:

  • תיאוריה סינית: ייתכן שמקור הווארניקי הוא ביונגקאו (Jiaozi), כיסוני בצק ממולאים סיניים. תיאוריה זו מתבססת על קווי דמיון במראה ובאופן ההכנה של שני המאכלים. ייתכן שיונגקאו הובא לאירופה על ידי סוחרים במאה ה-13 או ה-14, שם התפתח והפך לורניקי 
  • תיאוריה טורקית: תיאוריה אחרת גורסת שמקור הווארניקי הוא במנטו (Manti), מאכל טורקי דומה. תיאוריה זו מתבססת על קווי דמיון במילוי ובאופן הבישול של שני המאכלים. ייתכן שמנטו הובא לאירופה על ידי הכובשים העות'מאנים במאה ה-15 או ה-16, שם התפתח והפך לווארניקי.
  • תיאוריה סלאבית: ייתכן שמקור הווארניקי הוא מקורי סלאבי. תיאוריה זו מתבססת על קיומם של מאכלים דומים במטבחים של עמים סלאביים אחרים, כמו פלאצ'ינקי (Placki) בפולין ופילמני (Pelmeni) ברוסיה. ייתכן שווארניקי התפתח ממנהג קדום של עטיפת מילוי בבצק.

לא משנה מה המקור המדויק שלו, ורניקי הוא מאכל פופולרי במטבחים של מזרח אירופה מזה מאות שנים. הוא מוגש בדרך כלל כמנה ראשונה או כמנה עיקרית, וניתן למלא אותו במגוון רחב של מילויים, כגון תפוחי אדמה, כרוב, גבינה, בשר או פירות.

בישראל, ווארניקי ידועים גם בשם קרעפלך או קניידלך ממולאים. הם מוגשים לרוב כמנה עיקרית בליל שבת או בחגים יהודיים אחרים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *