המדריך המלא לקובה חמוסטה כמו שלא טעמתם מעולם - חמצמץ, מאוזן, מושלם!
קובה חמוסטה
יצא פצצה
יש לי מלא מתכונים אבל זה מתכון מנצח של תילי טובה
המרכיבים –
להכנת הבשר-
בצל
3 שיני שום
חצי קג בשר טחון
מלח פלפל
בהרט
לבצק –
חצי קילו סולת
כפית מלח
2 כפות שמן
כ כוס וחצי מים 300 מל
ההכנה –
מילוי בשר –
לטגן בצל קצוץ על מעט שמן קנולה ולהוסיף 3-4 שיני שום קצוץ.
להוסיף חצי ק"ג בשר בקר טחון ולערבב כל הזמן בכדי שיתפורר.
אני אוהבת שלא מתפורר קטן מאוד; וישנם גושי בשר קטנים.
לתבל: מלח, פלפל שחור גרוס ,בהרט
לטעום ולשפר טעמים.
מוכן , כשהבשר שינה את צבעו והנוזלים
התאדו לחלוטין.
יש לצנן לפני המילוי בבצק.
אם הבשר חם… הבצק נקרע ונדבק.
לבצק:
חצי ק"ג סולת
1 כפית מלח
2 כפות שמן
300 מ"ל מים = 1.5 כוסות
לערבב וללוש לקבל בצק מעט דביק ורך.
אין להוסיף סולת.
לתת לו מנוחה כעשר דקות.
הבצק צריך לצאת מעט רך, הסולת סופגת
את המים ומתקשה מעט.
לעבוד עם ידיים רטובות.
לקרוץ עיגולים שווים מהבצק לפתוח ולשטח ביד , למלא בכף גדושה בשר קר.
לסגור לעגל ולעצב לצורת קובה .
להניח על מגש / צלחת
אפשר להקפיא.
יצאו 19 קובות בדיוק
מרק חמוסטה :
5 שיני שום פרוסות
3 גבעולי סלרי קצוץ דק גם עלים וגם הגבעולים
1 חבילת עלי מנגולד שטופים וקצוצים דק
ניתן להוסיף ירק נוסף מה שאוהבים כמו
כוסברה / פטרוזיליה
1 כף אבקת מרק בטעם עוף
1 כפית כורכום
מלח
פלפל שחור
מיץ לימון מלימון שלם / מלח לימון
להתחיל בטיגון השום, והירק.
להוסיף התבלינים ואבקת המרק
לכסות במים רותחים עד גובה הירק ומעט יותר.
להוסיף הלימון.
להביא לרתיחה ולהקטין האש.
לטעום ולתקן טעמים.
לבשל על אש קטנה מכוסה כרבע שעה.
להוסיף קובות ומים ולהמשיך לבשל כחצי שעה.
בתאבון
בין אפריקה לאסיה - למה אנחנו משתמשים בסולת בכל-כך הרבה מתכונים ?
השימוש הרב בסולת במתכונים צפון אפריקאים עתיקים נובע מכמה סיבות:
1. זמינות: סולת היא מוצר זמין וזול יחסית, עשוי מחיטה, דגן נפוץ באזור צפון אפריקה.
2. תכונות בישול: לסולת יש תכונות בישול ייחודיות שהופכות אותה אידיאלית למגוון רחב של מנות. היא סופגת נוזלים היטב, מה שמאפשר להכין מרקים ותבשילים סמיכים וטעימים. כמו כן, היא קלה לעיבוד וניתן לעצב אותה לצורות שונות, כמו קוסקוס, פסטה, ומאפים.
3. טעם ומרקם: לסולת יש טעם עדין ומרקם מעט גרגירי, המוסיף עומק ורבגוניות למאכלים.
4. ערך תזונתי: סולת היא מקור טוב לפחמימות, חלבון וסיבים תזונתיים, מה שהופך אותה למרכיב מזין ובריא.
5. מסורת: השימוש בסולת במטבח הצפון אפריקאי עתיק יומין, ומהווה חלק בלתי נפרד מהתרבות והמסורת המקומית.
לסיכום, השימוש הרב בסולת במתכונים צפון אפריקאים עתיקים נובע מזמינותה, תכונות הבישול הייחודיות שלה, טעמה ומרקמה, ערכה התזונתי, וחשיבותה במסורת המקומית.