מנטי – כיסוני בשר שלא תפסיקו לנשנש

תמי כרמיאל
 

הסוד למנטי מושלמים: מתכון קל וטעים שלא תוכלו לעמוד בפניו

מנטי זה נפלא

תכינו כמו במאסטר שף

כיסני בשר סוף הדרך…

מאת תמי כרמיאל

המרכיבים

קילו קמח

2 ביצים

כ – 2 כוסות מים

כפית מלח

מילוי –

קילו בשר מס' 2 קצוץ דק או בשר טחון

רבע קילו שומן כבש

5 בצלים קצוצים

מלח

פלפל

מעט כמון

ההכנה

לעבד את הבצק במיקסר ולהוסיפ מים בהדרגה עד שמקבלים בצק חלק ולא דביק.

לתת מנוחה בצד .

להכין מילוי

לערבב יחד הכל לתערובת .

לרדד את הבצק במכונת פסטה דק דק.

לחתוך לריבועים לשים מילוי באמצע ולסגור

לשים בסיר אידוי של מנטו – סיר עם חורים

כ 40 דקות .

בתאבון

אפשר גם לטגן בשמן עמוק

דבורה יובוב

מנטו או מנטי ? איך קוראים לזה ??

שתי הצורות נכונות!

מנטו ומנטי הן שתי צורות מקובלות לתיאור כיסוני הבצק הממולאים בבשר האלה.

  • מנטו היא צורת היחיד,
  • מנטי היא צורת הרבים.

שתיהן שגורות בשפה העברית, וניתן להשתמש בהן באופן חופשי.

הבחירה ביניהן תלויה בעיקר בהעדפה אישית או בהקשר שבו אתם משתמשים במילה.

לדוגמה, ייתכן שתרצו להשתמש במנטו כאשר אתם מתייחסים לכיסון בודד, או במנטי כאשר אתם מתייחסים למנה שלמה.

חשוב לציין ששתי הצורות הן גלגולים של המילה הטורקית "מנטו",

ולכן שתיהן משקפות נאמנה את מקורו של המאכל.

אז בפעם הבאה שתכינו את המנה המופלאה הזו, אל תהססו להשתמש באיזו מהצורות שתרצו!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *