ככה מכינים סיר דגים מרוקאי לשבת

אילנית כרבי

מתכון לדג מרוקאי לשבת 

מאת – אילנית כרבי

 

המרכיבים-

4-5 פילטים מושט

לימון

מלח

שמן זית

10 שיני שום

מעט כורכום

2 כפות פפריקה מתוקה

גמבה אדומה פרוסות

(עגבנייה אדומה – אופצייה לא חובה )

פלפל חריף

קופסה גרגירי חומוס מבושל

מרק עוף מעט – לא חייב

פלפל שחור

פפריקה חריפה כמון

כוסברה טרייה מלא

ההכנה –

 


נשרה את הדגים חצי שעה עם מלח גס ולימון. לאחר מכן נשטוף ונסנן.
נשים בסיר רחב שמן זית, נטגן על אש נמוכה שלא יישרף , כעשר שיני שום

,נוסיף מעט כורכום ו פפריקה, נוסיף גמבה אדומה חתוכה לרצועות, פלפל חריף וגרגרי חומוס,

נטגן קלות, ואז ננמיך את האש וניתן לירקות להפריש נוזלים לכעשר דקות,

נוסיף ככוס מים רותחים עם מעט מרק עוף ולאחר מכן נוסיף את הדגים ,

נפזר פלפל שחור גרוס, כוסברה טרייה ,

בקערה נשים חצי כוס שמן זית/רגיל  או יותר , 2 כפות פפריקה אדומה , כוסברה ושום קצוץ ונערבב .

נשפוך מהקערה על הדגים ונבשל על אש נמוכה עד לצמצום נוזלים.

נפזר כוסברה טרייה לקישוט ונגיש

דג מרוקאי הוא מאכל מסורתי פופולרי במטבח המרוקאי,

המורכב מדג טרי מבושל ברוטב עגבניות עשיר ותבלינים ארומטיים

טיפים:

  • ניתן להוסיף ירקות נוספים למנה, כמו גזר, קישואים או תפוחי אדמה.
  • ניתן להשתמש בפלפל ירוק חריף טרי או יבש, בהתאם להעדפתכם.
  • ניתן להוסיף מעט סוכר למנה כדי לאזן את החמיצות של העגבניות.
  • ניתן להגיש את הדג המרוקאי עם יוגורט או טחינה.

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *