בסיס לקיש מושלם לשבועות

אילנה טל

 

קיש ב-3 צעדים פשוטים: מתכון לכל מי שאוהב לאפות

זה בסיס להכנת כל קיש מושלם לשבועות

קיש פטריות

או בטטה או כל ירק אחר
תערובת אחת שמתאימה לכל קיש

מאת אילנה טל

המרכיבים

לבצק –
כוס וחצי קמח
100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
1 חלמון
מעט מלח
4 כפות מים קרים מאוד.

מילוי-

3 בצלים

קוטג

שמנת בישול

2 ביצים

כף אבקת מרק בצל

מלח

פלפל שחור

שילוב ירק –

בטטה מבושלת קוביות

או פטריות סלסלה

או ברוקולי חלוט

או תרד

או כרובית

ההכנה
בצק – לערבב הכל יחד במעבד מזון עד שמתקבל בצק חלק.
יוצרים כדור מהבצק  ומרדדים על נייר אפייה מקומח ומרפדים תבנית פאי בקוטר 28 , 26
מכניסים למקרר לפחות לשעה.

לבלילה.
מטגנים 3 בצלים עד הזהבה מניחים בצד .
בקערה נפרדת מערבבים
1 גביע קוטג
1 שמנת לבישול
2 ביצים
כף אבקת מרק בצל
מעט מלח
פלפל שחור גרוס
מוסיפים את הבצל ומערבבים.
זה הבסיס .
תוסיפו קוביות בטטה אפויות
או פטריות מוקפצות במעט שמן.

יוצקים את התערובת על הבצק הקר ומכניסים לתנור שחומם מראש ל 200 מעלות עד הזהבה מלאה
בתאבון

רוצים עוד ?

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *