בורקס גבינות מבצק ספידי – אין דברים כאלה !!!

חני קונאשוילי

 

בורקס גבינה מהיר וקל - מושלם למי שאין זמן!

בצק ספידי עם גבינות

אין דברים כאלה !!!

מאת חני קונאשוילי

המרכיבים-

לבצק
2 כוסות קמח
חצי כוס שמן
1 כפית גדושה מלח
1כוס מים רותחים.

מילוי –

טוב טעם או כנען

150 גר בולגרית

200 גר חמד או צפתית או מוצרלה

ביצה

כף קמח

ההכנה

בצק – לערבב הכל ביחד בהתחלה עם כף עץ כי זה רותח ואז לעבור ללישה בידיים.
מהר מאוד זה נאסף לכדור.
לשים על השיש לגלגל לגליל .

לחתוך 12 חתיכות.
לרדד כל חלק למלבן הכי דק. לשים מילוי לאורך הבצק בנדיבות לגלגל לרולדה להדק בקצוות ואז לגלגל לשבלול.
לשים על נייר אפיה.
להבריש בביצה ולפזר שומשום.
לאפות ב 190 מעלות להזהבה.

לערבב מילוי – אפשר כל גבינה שיש במקרר .
חבילה גבינת כנען או טוב טעם
(אם אין אפשר להחליף ב2 קוטג' אבל אז להוסיף 2 כפות קמח שלא יהיה נוזלי).
150 גרם גבינה בולגרית
200 גרם גבינה חמד/סולוגוני/מוצרלה
1 ביצה
1כף קמח.

בהצלחה חני❤

כמה בורקסיםםםם, בואו נעשה קצת סדר

 

קשה לקבוע מספר מדויק של סוגי בורקס, כיוון שישנם וריאציות רבות במילויים, בצקים וצורות.

מבחינת המילוי, ניתן למצוא בורקסים עם מילויים קלאסיים כמו:

  • גבינה: בולטת ביותר, יכולה להיות גבינה צהובה, קוטג' לבן, גבינה מלוחה, גבינה בולגרית, פטה ועוד.
  • תפוח אדמה: בדרך כלל מבושל עם בצל ומתובל.
  • בשר: טחון, קצוץ או מעובד.
  • ירקות: תרד, פטריות, חצילים, פלפלים ועוד.
  • פיצה: רוטב עגבניות, גבינה ומרכיבים נוספים לפי הטעם.
  • מתוקים: שוקולד, פירות, ריבה ועוד.

מבחינת הבצק, ניתן למצוא בורקסים מבצק:

  • עלים: דק ופריך, קל יחסית להכנה.
  • פילו: דק ושכבות, נותן מרקם פריך במיוחד.
  • בויוס: רך ולח יחסית, מכיל גם שמן וגם מרגרינה.
  • שטרודל: דק וגמיש, מתאים לגלילות.
  • פילאס: איכותי יותר, דומה לבצק עלים אך עשיר יותר בחמאה.

מבחינת הצורה, ניתן למצוא בורקסים:

  • משולש: צורה קלאסית, לרוב ממולא גבינה.
  • מרובע: צורה נפוצה, יכול להיות ממולא במגוון מילויים.
  • סיגר: גליל דק וארוך, לרוב ממולא בבשר או גבינה.
  • בורקיטס: כיסונים קטנים ממולאים במגוון מילויים.
  • עוגות בורקס: בצק פילו מקופל בשכבות, יכול להיות ממולא במגוון מילויים.
  • צורות מיוחדות: סהרון, שבלול, פרח ועוד.

בנוסף, ישנן גרסאות אזוריות שונות של בורקס, כמו בורקס טורקי, בורקס בולגרי, בורקס יווני ועוד.

לסיכום, קיימים עשרות, ואולי אף מאות סוגי בורקס שונים, בכל צורה, גודל, מילוי ובצק שניתן לדמיין.

רוצים עוד מתכוני בורקס ? לחצו כאן

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *