הכי טעים שתאכלו: גביניות שמרים של סבתא הלנה!

מאיה בוטראשווילי

 

עוגת שמרים שאי אפשר לסרב לה - גביניות שמרים של סבתא ישירות מהונגריה

גביניות שמרים לשבת,

המרכיבים

חצי קילו קמח לבן

25 גרם שמרים טריים

1/2כוס סוכר

3/4 כוס  חלב

3 חלמונים  או 2 ביצים

1/2 כפית גרידת לימון

120 גר חמאה רכה

חצי כפית מלח

מלית גבינה וצימוקים

500גרם גבינה טוב טעם או כנען

1/2 כוס סוכר

2 שקיות סוכר וניל

כפית תמצית וניל

ביצה

כפית גרידת לימון

2 כפות קורנפלור

1/2 כוס צימוקים

זיגוג

ביצה

1כף מים

הגשה

אבקת סוכר

ההכנה
מכינים את הבצק:
בקערת מיקסר עם וו לישה מערבבים קמח ושמרים.

מוסיפים סוכר, חלב, חלמונים, קליפת לימון, חמאה מומסת ומלח ומעבדים 5 דקות, עד לקבלת בצק חלק, מכסים ומניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח .

מכינים את מלית הגבינה: מערבבים גבינה, סוכר ,סוכר וניל, תמצית וניל, ביצה קליפת לימון וקורנפלור לתערובת חלקה.

מערבבים צימוקים.
מוציאים את הבצק למשטח מקומח למלבן בעובי 1/2 ס”מ. חותכים לריבועים

שמים במרכז כל ריבוע כף גדושה מהמלית, וסוגרים אפשר למעטפה או כמו גליל כשחותכים קווים ומגלגלים לסהרונים.

.מניחים בתבנית  מכסים ומניחים לתפיחה עד שהגביניות מכפילות את נפח

צחממים תנור ל-180 מעלות.

מברישים  בביצה  ואופים כ- 30 דקות, עד שהגביניות זהובות (גם בתחתית) מצננים מעט.מקשטים באבקת סוכר ומגישים.

עוגות שמרים - למה זה כל-כך טעים ??

מרקם:

  • אווריריות: בצק השמרים עובר תהליך של התפחה, שבו נוצרים בו כיסי אוויר קטנים. כתוצאה מכך, העוגה מקבלת מרקם רך, קליל ואוורירי שנעים לאכול.
  • רך ועסיסי: שילוב של חמאה, חלב וביצים בבצק השמרים תורם ליצירת מרקם רך ועסיסי, שנמס בפה.
  • גמישות: ניתן לעצב בצק שמרים בצורות מגוונות, מה שמאפשר יצירת עוגות מרשימות ומיוחדות.

טעם:

  • מתיקות עדינה: עוגות שמרים ממותקות בדרך כלל במידה עדינה, מה שמאפשר לטעמים העדינים של הבצק והמילוי לבלוט.
  • גוון טעמים: ניתן למלא עוגות שמרים במגוון רחב של טעמים, החל ממליות קלאסיות כמו שוקולד, קינמון וגבינה ועד למליות יצירתיות יותר כמו פירות, אגוזים ותבלינים.
  • ארומה: אפייה של בצק שמרים משחררת ארומה משכרת ומפתה, שמעוררת את תאבון.

נוסטלגיה:

  • זיכרונות ילדות: עבור רבים מאיתנו, עוגות שמרים קשורות לזיכרונות ילדות נעימים של אפייה ביתית וחגיגות משפחתיות.
  • תחושה של בית: ריח של עוגת שמרים טרייה אפויה בתנור יכול להעניק תחושה של בית, חמימות ואהבה.

קלות הכנה:

  • מרכיבים פשוטים: ניתן להכין עוגות שמרים עם מרכיבים פשוטים יחסית שנמצאים בכל בית.
  • תהליך ידידותי: הכנת עוגת שמרים אינה מסובכת במיוחד, וניתן לערב את כל המשפחה בתהליך.

    לעוד מתכונים של עוגות שמרים – לחצו כאן

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *