זאת עוגת גבינה הכי טעימה שיש
עוגה של פעם
מאת – חני קונאשוילי
להדליק תנור ל 160 מעלות קו עליון תחתון.
תבנית 24 קפיצית לשמן היטב
המרכיבים –
לתחתית העוגה:
250 גרם פתי בר טחון
120 גרם חמאה מומסת
לערבב היטב לשטח ולהדק בתחתית.
לגבינה:
4 ביצים
500 גרם גבינה לבנה 5%
1 גביע שמנת חמוצה
1 גבינת שמנת נפוליאון
1 כוס סוכר
4 כפות קורנפלור
3 כפות פודינג וניל.
כפית תמצית וניל
ההכנה –
תערובת גבינה –
להקציף ביצים לקצף תפוח. עם סוכר
לוקח לפחות 5 דקות.
בקערה 2 לערבב את הגבינות עם וניל וקורנפלור
לאחד הכל לתערובת חלקה.
להוסיף חצי מהביצים שהקצפנו לערבב בתנועות עטיפה בעדינות.
להוסיף את חצי הנותר לערבב .
לשפוך על הפתיבר לישר.
לאפות שעה. שעה ורבע .
לכבות
להוציא להניח על השיש להתקרר. לשחרר עם סכין את הדפנות.
לקרר היטב.
אחרי שהתקררה היטב
לזלף מעל פרחי קצפת
ותלתי שוקולד לבן וחלב.
לקצפת:
250 מיל שמנת מתוקה
כף אבקת סוכר
להקציף לקצף יציב **
אפשר גם מלמעלה תותים או פירות יער.
למחית תותים:
לשים בסיר קטן
סלסלת תותים שטופים חצויים.
רבע כוס מים
2 כפות סוכר
1 סוכר וניל
כף וחצי קורנפלור
להביא לרתיחה
לערבב עד להמסה.
אפשר למעוך מי שאוהבת מרקם חלק יותר.
לקרר.
לשפוך על העוגה הקרה.
בהצלחה חני