איך מכינים סלט כרוב סגול כמו שמוכרים בסופר

גולדי רחל זגורי

כרוב סגול כמו שקונים בסופר.

סלט כרוב אדום במיונז, רך ומתקתק.
תמיד נמצא על השולחן בעל האש המשפחתי
מתכון מאת-  גולדי רחל זגורי
המרכיבים-
1 כרוב סגול קטן או 1/2 כרוב סגול גדול
3/4 כפית שטוחה מלח
3 כפות גדושות מיונז  או לייט איכותי (אפשר גם 2 כפות, תתחילו עם 2 ותראו אם חסר לכם)
3 כפות מיץ לימון
1 כפית סילאן או מייפל (לא סוכר ולא דבש) – אם אוהבים את הסלט מתוק יותר אפשר גם כף.

איך מכינים סלט כרוב סגול כמו שמוכרים בסופר

ההכנה-
 חותכים את הכרוב לרצועות דקות מאוד, כמה שיותר דק יותר טוב.
את החלק הלבן באמצע לא מכניסים לסלט.
מעבירים לקערה גדולה.
ממליחים את הכרוב ומערבבים.
נותנים לכרוב לנוח ולהזיע במשך 30 דקות.
וכן, השלב הזה קריטי! הסבר בהערות למטה.
 סוחטים היטב עם הידיים את הכרוב,
זה בסדר אם לא יוצאים נוזלים, המטרה היא למעוך את הכרוב,
לרכך אותו ולשחרר את פיגמנט הצבע.
אם יוצאים לכם נוזלים, אפשר להפטר מהם.
מוסיפים את שאר המצרכים ומערבבים היטב. טועמים ומתקנים תיבול אם צריך.
אישית, אני אוהבת את הסלט מתקתק (אבל בעדינות),
אז שמתי כף מייפל, אבל תתחילו עם כפית ותראו מה אתם מעדיפים.
לשומרים מסוכר – אפשר להוריד את המתוק !

כרוב סגול

הוא ירק ממשפחת המצליבים, הידוע בצבעו הסגול העמוק ובטעמו הייחודי.

הוא דומה לכרוב ירוק מבחינת תכונותיו הבריאותיות והשימושים הקולינריים שלו, אך מכיל כמויות גבוהות יותר של נוגדי חמצון, ויטמינים ומינרלים.

יתרונות בריאותיים של כרוב סגול:

  • שיפור בריאות הלב: הכרוב הסגול מכיל אנתוציאנינים, פיגמנטים צמחיים בעלי תכונות נוגדות חמצון חזקות
  • . אנתוציאנינים מסייעים בהגנה על כלי הדם מפני נזקים, מפחיתים את רמות הכולסטרול הרע (LDL) ומונעים מחלות לב.
  • חיזוק מערכת החיסון: הכרוב הסגול עשיר בוויטמין C, חיוני לחיזוק מערכת החיסון ומסייע במניעת זיהומים.
  • מניעת סרטן: נוגדי החמצון בכרוב הסגול, כמו אנתוציאנינים וויטמין C, עשויים לסייע במניעת התפתחות תאים סרטניים.
  • שיפור בריאות העיניים: הכרוב הסגול מכיל ויטמין A, חיוני לבריאות העיניים ולמניעת ניוון מקולרי.
  • שיפור בריאות העור: נוגדי החמצון בכרוב הסגול מסייעים להגן על העור מפני נזקי השמש ומעכבים את סימני ההזדקנות.
  • סיוע לירידה במשקל: הכרוב הסגול דל קלוריות ועשיר בסיבים תזונתיים, מה שהופך אותו למזון מצוין לירידה במשקל.

שימושים קולינריים של כרוב סגול:

  • נא: ניתן לאכול כרוב סגול נא בסלטים, כריכים או סנדוויצ'ים.
  • מבושל: ניתן לבשל כרוב סגול במים, באדים, בתבשילים או במרקים.
  • צלוי: ניתן לצלות כרוב סגול בתנור עם תבלינים שונים.
  • מוחמצ: ניתן להחמיץ כרוב סגול ולהגיש אותו כתוספת למאכלים שונים.
  • מיץ: ניתן להכין מכרוב סגול מיץ בריא ומרענן.

טיפים לבחירת כרוב סגול:

  • בחרו כרוב סגול בעל עלים קשים וצבע סגול עמוק.
  • הימנעו מכרוב סגול בעל עלים רכים או כתמים חומים.
  • אחסנו את הכרוב הסגול במקרר בשקית ניילון למשך עד שבוע.

לסיכום, כרוב סגול הוא ירק בריא וטעים המציע מגוון יתרונות בריאותיים.

קל לשלב אותו בתזונה שלכם במגוון דרכים.

נסו אותו ותיהנו מהטעם והיתרונות הבריאותיים שלו!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *