קציצות הדגים המשובחות מהמטבח המרוקאי שלי
מתכון מאת –Adi Koffler
המרכיבים-
קילו דג טחון (נסיכה או כל דג אחר )
חבילת כוסברה קוצצת דק דק כמה שאפשר
ביצה
כוס פרורי לחם
חצי כפית כמון
מלח
פלפל שחור
לרוטב –
2 גמבות חותכת לרצועות
2 פלפלים חריפים
2 ראשי שיני שום (הכי טעים הרבה)
5 עגבניות חתוכות לקוביות
2 רסק עגבניות קטנים
כף פפריקה מתוקה
כף פפריקה חריפה
כפית סוכר
מלח ופלפל
ההכנה –
תערובת הדגים מערבבת טוב טוב ,
יוצרת קציצות ומטגנת במחבת
אבל לא להשחים ממש קלות.
בסיר רחב גדול מכינה את הרוטב-
מחממת שמן בסיר ומסדרת לפי הסדר – גמבה,פלפלים ,שום פרוס , עגבניות ואחר כך תבלינים.
מערבבת קצת ומוסיפה
3 כוסות מים חמים. לאחר שרותח ,
ומוסיפה לרוטב את הקציצות
מבשלת 40 דקות עד שעה.
בסיום הבישול סוחטת לימון ומוסיפה כוסברה טרייה.